close
Újabb LNG-terminál Spanyolországban
Egyéb - Gáz

Újabb LNG-terminál Spanyolországban

LNG.Az Enagas megbĂ­zĂĄsĂĄbĂłl spanyolorszĂĄgi LNG-terminĂĄlt ĂŠpĂ­t az amerikai Fluor. A beruhĂĄzĂĄs kĂśzelebb viszi SpanyolorszĂĄgot ahhoz, hogy 35 napnyi gĂĄztartalĂŠka legyen.

Az amerikai Fluor SpanyolorszĂĄg ĂŠszaki partjainĂĄl ĂŠpĂ­tene cseppfolyĂłs fĂśldgĂĄz fogadĂł terminĂĄlt. Az Ăşj lĂŠtesĂ­tmĂŠny az El Musel kereskedelmi kikĂśtő kĂśzelĂŠben lenne, Gijon vĂĄros mellett Asturias tartomĂĄnyban. A terminĂĄl kĂŠt, egyenkĂŠnt 150 ezer kĂśbmĂŠteres LNG tĂĄrolĂł egysĂŠgből ĂĄllna ĂŠs egy visszagĂĄzosĂ­tĂł Ăźzemből, amelynek ĂłrĂĄs kapacitĂĄsĂĄt 800 ezer kĂśbmĂŠteresre tervezik.

Az LNG terminĂĄlbĂłl lĂĄtnĂĄk el gĂĄzzal a kĂśrnyĂŠk kombinĂĄlt ciklusĂş erőműveit, ezzel hozzĂĄjĂĄrul a tĂŠrsĂŠg energia ellĂĄtĂĄsa diverzifikĂĄlĂĄsĂĄhoz. A Fluor a beruhĂĄzĂĄs fővĂĄllalkozĂłja, a projekt kĂśrĂźlbelĂźl 320 milliĂł dolĂĄrba kerĂźl.

David Seaton, a tĂĄrsasĂĄg energia ĂŠs vegyipari csoportjĂĄnak elnĂśke az Energy Business szerint elmondta, hogy az Enagas Ăşj LNG lĂŠtesĂ­tmĂŠnye mĂĄr a hetedik a maga nemĂŠben SpanyolrszĂĄgban. HozzĂĄsegĂ­ti az orszĂĄgot ahhoz, hogy legalĂĄbb 35 napi felhasznĂĄlĂĄsra elĂŠg gĂĄzkĂŠszletet tartalĂŠkoljon. A Fluor megtiszteltetĂŠsnek veszi, hogy rĂĄbĂ­ztĂĄk ennek a nagyon fontos projektnek a kivitelezĂŠsĂŠt.