close
MEKH ellenőrzés az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-nél
Egyéb - Gáz

MEKH ellenőrzés az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-nél

Az előírásoknak megfelelően működik az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. – állapították meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) munkatársai a társaság győri telephelyén tartott helyszíni ellenőrzésen.

A vizsgálat június 25-én, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatallal (MBFH) együttműködésben történt, azonban az ellenőrzést mindkét hivatal a saját vizsgálati tematikája szerint végezte – ismertette a MEKH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A MEKH a mérési adatok hitelességét, az adatkezelés gyakorlatát, valamint a fogyasztással kapcsolatos elszámolások ellenőrzését rendben találta.

Az Égáz-Dégáz Zrt. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében végez földgázelosztási tevékenységet. A cég megalakulása óta már három alkalommal elnyerte az Energiafogyasztók díját. A MEKH a biztonságos földgázellátás biztosítása érdekében folyamatosan vizsgálja a magyar földgázpiac helyzetét, az egyes szereplők aktivitását, tevékenységét.