close
Öten versenyeznek a krk-i LNG-terminál szaktanácsadásáért
Egyéb - Gáz

Öten versenyeznek a krk-i LNG-terminál szaktanácsadásáért

A krki LNG-terminál (cseppfolyósított földgáz-terminál) megépítésének jogi, üzleti és pénzügyi szaktanácsadására kiírt horvátországi tenderre a Boston Consulting magyar kirendeltsége, a brit Ernst&Young, az amerikai AT Kearney, a PricewaterhouseCoopers zágrábi, olasz és norvég kirendeltsége, továbbá a horvát EI Hrvoje Pozar adott be pályázatot – közölte a Polsovni Dnevnik című horvát napilap hétfőn.

Hivatalos adatokat a beérkezett pályázatokról még nem közölt az LNG Hrvatska vállalat, ami szerintük összhangban van az Európai Bizottság által előírt szabályokkal. A lap úgy tudja, hogy nyolc pályázat érkezett a tenderre, de három nem felelt meg az előírásoknak. A pályázatokat a következő harminc napban fogják elbírálni és értékelni – közölte a lap. Az értékelésen 100 pontból húsz szerezhető a projekt ellenértékével, a többit a szakemberek minősége, a referenciák és az elkészítésre vállalat határidő adja.

A lap úgy véli, két cég a legesélyesebb a szaktanácsadásra: a brit Ernst&Young, amely a lengyel kirendeltségével és a zágrábi Divjak, Topic és Bahtijarevic ügyvédi irodával jelentkezett a pályázatra, és a tanácsadást 10,85 millió kunáért (közel 1,5 millió euróért) végezné el, valamint az amerikai AT Kearney, amely közösen lengyel, német és osztrák kirendeltségével, a zágrábi Intel szaktanácsadó vállalattal, az amerikai Hunton and Williams ügyvédi irodával és a Raiffeisenbank Ausztria zágrábi kirendeltségével 13 millió kunáért (1,7 millió euróért) látná el tanácsokkal a krki LNG-terminál megépítését.