close
Napelemgyárat épít amerikában a Tesla a Panasonic-kal közösen
Egyéb - Megújuló

Napelemgyárat épít amerikában a Tesla a Panasonic-kal közösen

A Tesla a Panaonic-kal készül közösen napelemeket gyártani New Yorkban – jelentette a Reuters. A megállapodás a SolarCity megvásárlásával kapcsolatos részvényesi jóváhagyástól is függ még.

A megegyezés pénzügyi részletei nem ismertek, mindössze annnyit lehet tudni, hogy a SolarCity Buffaloban építene egy panelgyárta. A Panasonic a tervek szerint 2017-ben szeretné elkezdeni a gyártást az új üzemben, a Tesla a piaci hátteret garantálja a termékekhez. A Tesla közlése szerint a Powerwall és Powerpack termékeikkel együtt kívánják paicra vinni a Panasonic-kal közösen gyártott napelemeket.

A Reuters emlékeztet, hogy Elon Musk cége a tiszta energiák területén tervezett bővítés részeként vásárolta meg a SolarCityt, amely saját közlése szerint egy új, a jelenlegieknél hatékonyabb napelemtípus gyártására készül.

A japán cég szóvivúője a hírügynökségnek nem kívánt részleteket elárulni az egyezségről, vagy kommentálni a hírt. A tesla és a panasonic már együttműködik egyébként, a japánok látják el akkumulátorral a Tesla 3-as modelljét.