close
Mol: megtévesztésre alkalmas a RiskMetrics közleménye
Egyéb - Olaj

Mol: megtévesztésre alkalmas a RiskMetrics közleménye

SoronkĂ­vĂźl tĂĄjĂŠkoztatta a Mol a BÉT-et: szerinte a RiskMetrics/ISS Proxy Alert publikĂĄciĂłja alkalmas a befektetők megtĂŠvesztĂŠsĂŠre.

A Mol ĂźgyvĂŠdje ĂĄltal a RiskMetrics/ISS-hez („RiskMetrics”) Ă­rt mellĂŠkelt levĂŠlben szereplő magyarĂĄzatnak megfelelően a Mol vitatja azokat a tĂŠnyeket, amelyek alapjĂĄul szolgĂĄltak a RiskMetrics Proxy Alert-ben szereplő ĂŠs a Mol ĂŠves rendes kĂśzgyűlĂŠsĂŠre vonatkozĂł egyes RiskMetrics szavazati ajĂĄnlĂĄsoknak, ĂĄll a kĂśzlemĂŠnyben. A Mol nehezmĂŠnyezi, hogy a hibĂĄs tĂŠnyek egy rĂŠsze az OMV ĂĄltal tervezett Mol felvĂĄsĂĄrlĂĄsra vonatkozĂł egyes megnyilvĂĄnulĂĄsokhoz kapcsolĂłdik, s mivel a Proxy Alert tartalma megtĂŠvesztheti a befektetőket, a Mol kĂźlĂśnĂśsen helytelenĂ­ti, hogy az OMV a szĂłban forgĂł dokumentumot hasznĂĄlja ĂŠs terjeszti ĂĄllĂĄspontjĂĄnak alĂĄtĂĄmasztĂĄsĂĄa.

Az Alert (figyelmeztetĂŠs) tĂśbb helyreigazĂ­tĂĄssal a Mol kĂŠrĂŠseit rĂŠszben teljesĂ­tve ĂĄprilis 10-ĂŠn ĂşjbĂłl megjelent. A Mol åprilis 19-ĂŠn tovĂĄbbi mĂłdosĂ­tĂĄsokat kĂŠrt. VĂŠlemĂŠnye szerint a RiskMetrics elemzĂŠse jelen formĂĄjĂĄban az OMV irĂĄnyĂĄban elfogult, ami a Mol megĂ­tĂŠlĂŠse szerint Ăśsszeegyeztethetetlen a RiskMetrics Ăźgyfelei irĂĄnt fennĂĄllĂł felelőssĂŠgĂŠvel, valamint a fĂźggetlen ĂŠs tĂĄrgyilagos elemzĂŠssel kapcsolatos rĂŠszvĂŠnyesi elvĂĄrĂĄsokkal.