close
Méltányossági részletfizetést ajánl az E.ON
Áram - Egyéb - Gáz

Méltányossági részletfizetést ajánl az E.ON

Méltányossági részletfizetést ajánl az E.ON csoport az áram-, illetve a földgázszámla rendezésére azoknak, akik közvetelenül a szolgáltatás kikapcsolása előtt állnak – közölte az E.ON.

A részletfizetést március 15. és június 15. között lehet igényelni részszámlára is. Eddig csak az éves elszámoló számla esetén engedett az E.ON négy hónapos részletfizetést. Az E.ON közlése szerint, ha a kikapcsolás előtt álló ügyfelek lejárt esedékességű tartozásuk 50 százalékát egy összegben megfizetik, a fennmaradó részre a szolgáltató három havi részletfizetési lehetőséget biztosít.

Egyházi Nikoletta kiemelte, hogy az összes kintlévőség több 10 milliárd forintot tesz ki, s ennek 54 százaléka a lakossági ügyfelek tartozása. Az elmúlt év végére egy év alatt 17 százalékkal nőtt az ügyfelek adóssága, a lakosságé 20 százalékkal volt magasabb a múlt év végén az egy évvel korábbinál.

Az E.ON csoport az idei télen két alkalommal is önkéntes kikapcsolási moratóriumot hirdetett a lakosságnak – emlékeztet a társaság a közleményben. Először a karácsonyi ünnepek ideje alatt, második alkalommal pedig a nagy hideg miatt döntött úgy az E.ON, hogy időszakosan felfüggeszti az áram- illetve földgáz-számlatartozás miatt a kikapcsolásokat.