close
Egy hét alatt elavult az Energy Outlook 2008
Egyéb - Olaj

Egy hét alatt elavult az Energy Outlook 2008

Új energiafĂźggetlensĂŠgi ĂŠs -biztonsĂĄgi tĂśrvĂŠnyt fogadtak el tavaly az USA-ban, ez pedig erősen befolyĂĄsolja a piac alakulĂĄsĂĄt. Az előrejelzĂŠsekĂŠrt is felelős kormĂĄnyszerv, az EIA most szĂĄmolhat mindent Ăşjra.

Az amerikai energia minisztĂŠriumhoz tartozĂł energia informĂĄciĂłs hivatal, az Energy Information Administration (EIA) ĂĄt kĂ­vĂĄnja dolgozni hosszĂş tĂĄvĂş amerikai energiakĂ­nĂĄlati ĂŠs keresleti előrejelzĂŠsĂŠt. Az ok az, hogy a tavaly elfogadott energiafĂźggetlensĂŠgi ĂŠs -biztonsĂĄgi tĂśrvĂŠny betartĂĄsa mĂłdosĂ­tja majd a piaci folyamatokat, idĂŠzi a Platts az energia minisztĂŠrium kĂśzlemĂŠnyĂŠt. „MĂĄr most is lĂĄtszik, hogy jelentős befolyĂĄssal lesznek a kĂŠsőbbi energia projektekre az Ăşj Ăźzemanyag szabvĂĄnyok, a nĂśvĂŠnyi eredetű Ăźzemanyagok nagyobb arĂĄnyĂş hasznĂĄlatĂĄnak kĂśtelezővĂŠ tĂŠtele ĂŠs az elektromos eszkĂśzĂśkre, pĂŠldĂĄul a vilĂĄgĂ­tĂłtestekre vonatkozĂł hatĂŠkonysĂĄgi előĂ­rĂĄsok is”, nyilatkozik a szĂśveg szerint az EIA vezetője, Guy Caruso.

A hivatal februĂĄr vĂŠgĂŠre kĂ­vĂĄn vĂŠgezni az energiakeresletre ĂŠs -kĂ­nĂĄlatra vonatkozĂł előrejelzĂŠs felĂźlvizsgĂĄlatĂĄval, amely egyĂŠbkĂŠnt tavaly decemberben jelent meg ĂŠs erre az ĂŠvre vonatkozik. Az anyagot szinte bibliakĂŠnt hasznĂĄljĂĄk az amerikai kormĂĄnyhivatalokban a politikai dĂśntĂŠsek hatĂĄsĂĄnak elemzĂŠsĂŠhez.