close
Francia földön erősít a Gazprom
Blog - Egyéb - Gáz

Francia földön erősít a Gazprom

Öt év alatt a francia gázpiac tizedét kívánja megszerezni az orosz Gazprom. Az idén tehát folytatja terjeszkedését egyik legígéretesebb piacán, derül ki a Thomson Financial összefoglalójából, amely a társaság vezérigazgató-helyettesét, Alekszander Medvegyevet idézi.

 

 

Alekszander Medvegyev, az orosz Gazprom vezĂŠrigazgatĂł-helyettese a francia Le Tribune cĂ­mű napilapban cĂŠge franciaorszĂĄgi terjeszkedĂŠsi terveiről szĂĄmolt be. Tavaly a vĂĄllalat fĂŠlmilliĂĄrd kĂśbmĂŠter gĂĄzt adott el kĂśzvetlenĂźl az ottani vĂŠgfelhasznĂĄlĂłknak. A hĂ­rből nem derĂźl ki, hogy ez hĂĄny szĂĄzalĂŠka a francia vĂŠgfelhasznĂĄlĂłi piacnak, Ă­gy az sem tudhatĂł, hogy az 500 milliĂł kĂśbmĂŠtert hĂĄnyszorosĂĄra akarja a tĂĄrsasĂĄg nĂśvelni ahhoz, hogy Ăśt ĂŠv alatt 10 szĂĄzalĂŠkosra nĂśvelje hĂĄnyadĂĄt az adott szegmensben.

Medvegyev viszont hangsĂşlyozta, hogy folytatja egyĂźttműkĂśdĂŠsĂŠt a helyi ĂĄllami gĂĄzĂłriĂĄssal, a Gaz de France-szal, mellyel mĂĄr megĂşjĂ­totta szĂĄllĂ­tĂĄsi szerződĂŠsĂŠt ĂŠs kĂśzĂśs cseppfolyĂłs fĂśldgĂĄz projektre kĂŠszĂźl. A Thomson Financial szerint a vezĂŠrigazgatĂł jelezte: cĂŠgĂŠnĂŠl nincs folyamatban eurĂłpai felvĂĄsĂĄrlĂĄs, a lehetsĂŠges partnereket a szĂźksĂŠges feltĂŠtelek alapjĂĄn vĂĄlasztjĂĄk majd ki.

A Gazprom a hĂ­rek szerint tĂĄrgyal a francia Total energiaĂłriĂĄssal az oroszorszĂĄgi asztrahĂĄnyi gĂĄzmezőn indĂ­tandĂł munkĂĄrĂłl.