close
Bővíti ügyfélszolgálatát az EDF-Démász
Áram - Egyéb

Bővíti ügyfélszolgálatát az EDF-Démász

A jogszabályi előírásoknak megfelelően októberig jelentősen bővíti ügyfélszolgálati hálózatát az EDF Démász Zrt. – közölte Szécsényi Ferencné, az EDF Démász üzleti szolgáltatások központ vezetője szerdán Szegeden.

A 775 ezer lakossági és vállalati ügyfelet, mintegy kétmillió embert kiszolgáló villamosenergia-szolgáltató jelenleg öt állandó ügyfélszolgálati irodát és tizennégy fiókirodát működtet – mondta a szakember a cég telefonos ügykapcsolati központját az újságíróknak bemutató nyílt napon.
A cég a jogszabályi előírásoknak megfelelően októberig további tizenhárom fiókirodával és tizennyolc panaszfelvételi ponttal bővíti ügyfélszolgálati hálózatát – tudatta Szécsényi Ferencné.

Az EDF Démász tárgyalásokat folytat a GDF Suez és a Tigáz gázszolgáltatókkal, valamint az Alföldvíz Zrt. és a Bácsvíz Zrt.-vel annak érdekében, hogy együttműködve hatékony ügyfélszolgálati rendszert alakítsanak ki – tudatta a szakember.
A villamosenergia-szolgáltatóhoz évente mintegy 1,8 millió ügyfélmegkeresés érkezik személyesen, levélben, e-mailen, a honlapon keresztül, illetve telefonon. A megkeresések közül 1,3 millió hívást – a hazai áramszolgáltatók közül egyedüliként – a hét minden napján, napi 24 órában működő telefonos ügykapcsolati központ, a call center fogad.

Réti Endre, a call center vezetője közölte, a hívások közül 800 ezer automatikus mérőóraállás bejelentés. Ekkor a számítógépes rendszer automatikusan összeveti a korábbi adatokkal az ügyfél által közölt fogyasztással és közli a számla várható összegét is.
A fennmaradó hívások az operátorokhoz futnak be, ezek többsége a számlákkal kapcsolatos kérdés vagy reklamáció – közölte a szakember. Hozzátéve: az operátorok értékesítést is végeznek, többek között az elektronikus számlacsomagot és a készpénzkímélő fizetési módokat ajánlják az ügyfelek figyelmébe.