close
A legértékesebb magyar márkák között az MVM
Áram - Egyéb

A legértékesebb magyar márkák között az MVM

Ismét a legelismertebb magyar márkák között van az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. A MagyarBrands most közzétett listája alapján egyedüli integrált energetikai vállalatcsoportként.

A legismertebb magyar márkákat hét szempont alapján független szakértői bizottság értékelte, amelynek eredményeként az MVM Magyarország legjobb üzleti márkáinak egyikeként nyerte el a méltán megérdemelt elismerését. Ezt a kitüntető címet először tavaly kapta az MVM, az idei ismételt siker megerősítette, hogy a társaság a dinamikusan fejlődő, vezető magyar márkák közé tartozik, amelyek megbízhatósága és elismertsége folyamatosan növekszik. Az MVM-hez kapcsolt és elismert értékek kézzelfogható előnyt jelentenek a magyar és nemzetközi piacon is.

„Az MVM a szakmában mindig etalonnak számított és az utóbbi években kezdtünk tudatos márkaépítésbe, korábban ugyanis az energetikai szektoron kívül kevés ember ismerte az egyik legnagyobb nemzeti tulajdonú vállalatot. Az utóbbi évek üzleti stratégiájához illeszkedő marketing- és kommunikációs stratégia hangsúlyos eleme a tudatos márkaépítés, hiszen egy sikeres, integrált energetikai társaságcsoport létrejöttén dolgozunk,” mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója. „Az MVM Csoport az elmúlt években látványosan fejlődött, hiszen immár nem csak a villamosenergia-iparban, hanem a gázkereskedelemben, a gázinfrastruktúrában és a távközlésben is jelentős szereplővé vált. Rövidesen pedig, amikor megtörténik az E.ON-nal kötött szerződés zárása, akkor a gázüzletágban is a legjelentősebb magyar szereplő lesz. Ezt erősíti a marketing és kommunikáció területén tapasztalható látványos előretörésünk is. Nagyon megtisztelő a MagyarBrands cím újbóli elnyerése. Tavaly az MVM elnyerte a Business Superbrands, illetőleg 2011 után immár másodszor a MagyarBrands címet is a társaság 2012. évi marketingkommunikációs tevékenységének elismeréseként.”

Tények az MVM Csoportról

A több mint 8000 főt foglalkoztató MVM Csoport sikeres, nemzeti tulajdonú integrált energetikai vállalatcsoport, amelynek működése lefedi a hazai energiarendszer teljes vertikumát, mindemellett az MVM regionális szinten is meghatározó, társaságcsoporttá kíván válni. Erőművein keresztül aktív szereplője az energiatermelésnek, kiaknázva a megújuló energiaforrásokat is, tulajdonosa a nagyfeszültségű villamos hálózatnak és a villamosenergia-rendszer irányítását végző társaságnak, valamint kereskedő cégei révén a megtermelt áram nagyfogyasztókhoz, valamint a kis- és középvállalkozásokhoz történő eljuttatásában is részt vesz. A cégcsoporthoz tartoznak a hazai áramtőzsdét, illetve a szervezés alatt álló gáztőzsdét működtető társaságok is. Az MVM Csoport a távközlési szegmensben, illetve 2011 óta a földgáz nagykereskedelmi piacon is jelen van. Tagjai között megtalálhatók a különféle műszaki (mérnökiroda, távvezeték építő, üzemeltető), valamint ügyviteli (pénzügyi, informatikai) szolgáltatásokat nyújtó vállalatok is. Az MVM Csoport befektetései, illetve üzletrészei révén a régió ellátásbiztonságát szavatoló földgázszállítás területén is jelentős szerepet tölt be.