close
A Gasunie német gázérdekeltségeket vesz
Blog - Egyéb - Gáz

A Gasunie német gázérdekeltségeket vesz

Holland kĂŠzbe kerĂźlnek a Shell ĂŠs az ExxonMobil egyes nĂŠmetorszĂĄgi gĂĄzĂŠrdekeltsĂŠgei. A vevő a szĂĄllĂ­tĂĄst viszi, a feltĂĄrĂĄst ĂŠs a termelĂŠst az eladĂłknĂĄl hagyja.

A Shell ĂŠs az ExxonMobil Central Europe eladja nĂŠmetorszĂĄgi gĂĄzszĂĄllĂ­tĂĄsi ĂŠrdekeltsĂŠgĂŠt. EgyikĂźk BEB Erdgas, mĂĄsikuk az ErdĂśl cĂŠgben tĂĄrstulajdonos. Az ExxonMobil kiszĂĄll abbĂłl a műszaki tevĂŠkenysĂŠgből is, amelyet eddig pĂŠldĂĄul a ExxonMobil Production Deutschland cĂŠgen keresztĂźl vĂŠgzett. A vevő a hollandiai Gasunie.  


A Gasunie tovĂĄbbviszi a BEB szĂĄllĂ­tĂł ĂŠs egyĂŠb technikai feladatait, ĂĄtveszi annak ĂŠrvĂŠnyes szerződĂŠseit is. Az Ăźgyletet az illetĂŠkes hatĂłsĂĄgoknak mĂŠg jĂłvĂĄ kell hagyniuk. A BEB feltĂĄrĂł, termelő ĂŠs tĂĄrolĂł ĂźzletĂĄgĂĄt viszont nem ĂŠrinti a tulajdonosvĂĄltĂĄs. TovĂĄbbra is az ExxonMobil Production vĂŠgzi a feltĂĄrĂĄst ĂŠs a termelĂŠst a BEB-nek, szolgĂĄltatĂĄsi szerződĂŠsĂźk alapjĂĄn.


Charles Watson, a Shell Energy Europe ĂŠs a Shell Gas & Power Ăźgyvezető elnĂśk-helyettese cĂŠge kĂśzlemĂŠnyĂŠben a megĂĄllapodĂĄsok kapcsĂĄn kĂśzĂślte: a lĂŠpĂŠs Ăśsszhangban van a Shell portfĂłliĂł kezelĂŠsi stratĂŠgiĂĄjĂĄval, amely a rĂŠszvĂŠnyesi ĂŠrtĂŠk maximalizĂĄlĂĄsĂĄra tĂśrekszik. Az eurĂłpai gĂĄzĂźzletre ĂśsszpontosĂ­tunk, ezen belĂźl az ellĂĄtĂĄsra ĂŠs arra, hogy minĂŠl szĂŠlesebb kĂśrben szolgĂĄljuk ki a fogyasztĂłkat.