close
Szombaton is egyensúlyban lesz a hazai gázfogyasztás
Blog - Egyéb - Gáz

Szombaton is egyensúlyban lesz a hazai gázfogyasztás

A rendelkezĂŠsre ĂĄllĂł fĂśldgĂĄzforrĂĄsok szombaton is vĂĄrhatĂłan biztosĂ­tjĂĄk az orszĂĄg prognosztizĂĄlt igĂŠnyĂŠt, Ă­gy nem szĂźksĂŠges Ăşjabb korlĂĄtozĂĄs elrendelĂŠse – derĂźlt ki a FĂśldgĂĄzszĂĄllĂ­tĂł Zrt. kĂśzlemĂŠnyĂŠből. A rendszerirĂĄnyĂ­tĂł szakemberei azzal szĂĄmolnak, hogy a munkanapbĂłl vĂŠgĂźl is pihenőnappĂĄ nyilvĂĄnĂ­tott szombaton az orszĂĄg fĂśldgĂĄzigĂŠnye 62-64 milliĂł kĂśbmĂŠter lesz.

A pĂŠnteki napon 64,5 milliĂł kĂśbmĂŠter volt MagyarorszĂĄg gĂĄzfogyasztĂĄsa, UkrajnĂĄbĂłl tovĂĄbbra sem ĂŠrkezett fĂśldgĂĄz, Ausztria irĂĄnyĂĄbĂłl 4 milliĂł kĂśbmĂŠternyi gĂĄzt vettĂźnk ĂĄt – tĂĄjĂŠkoztatta az energiainfo.hu-t a FĂśldgĂĄzszĂĄllĂ­tĂł Zrt. SzerbiĂĄba Ăśsszesen 4,7 milliĂł kĂśbmĂŠter fĂśldgĂĄzt szĂĄllĂ­tottunk ki a MOL, illetve az E.ON forrĂĄsaibĂłl. 

A szombatra prognosztizĂĄlt fogyasztĂĄs 62-64 milliĂł kĂśbmĂŠter. A hazai fĂśldalatti tĂĄrolĂłkbĂłl Ăśsszesen mintegy 53 milliĂł kĂśbmĂŠternyi fĂśldgĂĄz ĂĄll rendelkezĂŠsre, a hazai kitermelĂŠsből 9 milliĂł kĂśbmĂŠterre szĂĄmĂ­tanak az FGSZ szakemberei, a baumgarteni hatĂĄrmetszĂŠken pedig a tervek szerint 4 milliĂł kĂśbmĂŠternyi gĂĄz ĂŠrkezik majd az orszĂĄgba.