close
RFV: 49 évre szóló koncessziós szerződést Zilahon
Egyéb - Távhő

RFV: 49 évre szóló koncessziós szerződést Zilahon

Az RFV tĂśbbsĂŠgi tulajdonĂĄban lĂŠvő RFV Distriterm S.R.L. megkĂśtĂśtte a romĂĄniai Zilah tĂĄvfĹątĂŠsi rendszerĂŠnek korszerĹąsĂ­tĂŠsĂŠre ĂŠs a hosszĂş tĂĄvĂş tĂĄvhő-szolgĂĄltatĂĄsra vonatkozĂł szerződĂŠst, amely 49 ĂŠvre szĂłl, ĂŠs vĂĄrhatĂłn 9 milliĂĄrd forintos beruhĂĄzĂĄst igĂŠnyel – kĂśzĂślte a tĂĄrsasĂĄg szerdĂĄn az MTI-vel

Az RFV többségi tulajdonában lévő RFV Distriterm S.R.L. az RFV eddigi legnagyobb beruházását fogja megvalósítani Zilahon, ahol 9 milliárd  forintot fektet majd be az elkövetkező 4 évben.

A beruhĂĄzĂĄs 70 szĂĄzalĂŠkĂĄt vĂĄrhatĂłan mĂĄr a 2010-2011-es Ăźzleti ĂŠvben megvalĂłsĂ­tĂł vĂĄllalat, nemcsak az ĂśnkormĂĄnyzati intĂŠzmĂŠnyek ĂŠs a visszacsatlakozĂł lakossĂĄg energia-igĂŠnyĂŠt lesz kĂŠpes kiszolgĂĄlni, hanem a kĂśrnyĂŠk ipari fogyasztĂłit is, amelyek korĂĄbban szintĂŠn a tĂĄvhő-vĂĄllalat Ăźgyfelei voltak – ĂĄll a kĂśzlemĂŠnyben.

A zilahi beruházás EBITDA-termelő képessége, mintegy 5 ezer visszacsatlakozó lakás esetén is már 1,5 milliárd forintra tehető, évi 4 milliárd forint árbevétel mellett.

Az RFV, saját forrásai mellett, a közelmúltban megkezdett, kötvényprogramja, illetve a folyamatban lévő banki refinanszírozás biztosítja a projekt megvalósításának pénzügyi hátterét. A vállalat a projektet 30 százalékban saját tőkéből, 70 százalékban bankhitelből, illetve a kötvényprogram keretében kibocsátandó kötvényekből finanszírozza majd.