close
A vártnál szerényebben nőtt az amerikai olajtartalék
Egyéb - Olaj

A vártnál szerényebben nőtt az amerikai olajtartalék

A vĂĄrakozĂĄsoknĂĄl mĂŠrsĂŠkeltebben nőtt az amerikai olajtartalĂŠk a mĂşlt hĂŠten – az amerikai kormĂĄnyzat energiaĂźgyi tĂĄjĂŠkoztatĂł hivatalĂĄnak (EIA) szerdai kĂśzlĂŠse szerint. Az olajtartalĂŠk 0,7 milliĂł hordĂłval emelkedett az oktĂłber 15-ĂŠig tartĂł hĂŠten, mĂ­g az elemzők nagyobb, 1,9 milliĂł hordĂł bővĂźlĂŠsre szĂĄmĂ­tottak.    


 A feldolgozott olajtermékek készletállománya a várt 0,8 millió hordó csökkenésnél jelentősebben, 2,2 millió hordóval esett. A benzintartalék 1,2 millió hordóval nőtt, a szakértők 1,3 millió hordó csökkenésre számítottak.

Mintegy 10 perccel az adat ismertetése után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,02 dollár emelkedéssel 82,12 dolláron állt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára hordónként 98 centtel 80,47 dollárra emelkedett. A heti adat közlése előtt a Brent 85 cent, a WTI 52 cent pluszban állt.

Egy héttel korábban az olajtartalék 0,4 millió hordóval csökkent, a benzintartalék 1,8 millió hordóval esett, a feldolgozott olajtermék-tartalék 0,3 millió hordóval mérséklődött.