close
Ősszel kezdődik az első norvég gázerőmű építése
Áram - Egyéb

Ősszel kezdődik az első norvég gázerőmű építése

A Naturkraft bejelentette, hogy Kaarstoeban, a Rogaland régióban felépíti Norvégia első földgáztüzelésű erőművét. Ez a térség a norvég olaj és földgázipar központja, az egyik legiparosodottabb térség. Az erőműépítésben és üzemeltetésben érdekelt Natukraft már tavaly szeptemberben nyilvánosságra hozta, hogy amennyiben gazdaságosnak találja, úgy építene egy földgázüzemű erőművet. Most, miután a nemzetközi áramárak úgy tűnik 2025-ig viszonylag magasak maradnak, kifizetődőnek tűnik a beruházás.

A végső döntést azonban majd csak júniusban hozzák meg, Geir Fuglseth, a társaság ügyvezető igazgatója azoban nem lát okot arra, hogy visszalépjenek a beruházástól. A szükséges engedélyekkel ugyan már rnedelkezik a társaság. A beruházás részleteiről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.