close
MPSZ: húzzák át a szerződés szövegét és ne fizessenek bérleti összegeket a gázszolgáltatón...
Egyéb - Távhő

MPSZ: húzzák át a szerződés szövegét és ne fizessenek bérleti összegeket a gázszolgáltatónak

A Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) polgári engedetlenségre szólítja fel a lakosságot, tiltakozásra a teljes földgázfogyasztó társadalmat érintő bérleti díj bevezetése miatt, adta hírül az Erdély Ma. Gazda Zoltán, az MPSZ sepsiszéki szervezetének elnöke sajtóközleményében fogalmazta meg: “kénytelenek vagyunk együtt élni az árdrágításokkal, de nem érthetünk egyet azzal, hogy olyasmiért is sarcot fizessünk, amit nem fogyasztunk el”. Gazda szerint a kormány által elfogadott rendeletnek nincsen szociális háttere, és hátrányos helyzetbe kerülnek azok a fogyasztók is, akik a távfűtési rendszeren vannak, vagy lépcsőházi kazánt szereltettek, de van külön konyhai fogyasztásra gázórájuk. Az MPSZ sepsiszéki szervezete a Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz fordult panaszával, hogy vizsgálja meg, a fogyasztók védelmét szolgálja-e a rendelkezés, törvényes-e, és megfelel-e az Európai Uniós normáknak?
“A kormány alárendeltségében működő hivatal válaszától függetlenül az MPSZ széleskörű polgári engedetlenségre szólítja fel a lakosságot nemzetiségétől és politikai hovatartozásától függetlenül, és felkéri az érintetteket, hogy húzzák át a szerződés szövegét, úgy írják alá, hogy nem értenek egyet vele, és így nyújtsák be a vállalathoz a megszabott 30 napon belül”, olvasható az MPSZ közleményében.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.