close
Norvégiában nyomul az ENI
Egyéb - Olaj

Norvégiában nyomul az ENI

Az Eni engedélyt kapott a norvég Energia és Petróleum Minisztériumtól a Barents-tengeren és az Északi-tengeren található lelőhelyek feltárására a 2014-es engedélyezési eljárások lezárását követően.

Az Eni hamarosan megkezdheti két norvég terület feltárását az Energia és Petróleum Minisztérium által kiadott engedélyek szerint. A 2014-es hivatalos engedélyezési folyamatok lezárultával az olasz vállalat a Barents-tengeren és az Északi-tengeren is kutatómunkát végezhet.

A feltárások engedélyezését követően a társaság a Barents-tengeri PL 806-os terület üzemeltetője 40%-os részesedéssel. A projektben partnerként közreműködik még az E-ON E&P, az Edison International és a Petoro, egyaránt 20%-os részesedéssel. Az Északi-tengeren a PL 044 C terület feltárásában az Eni 13,12%-os tulajdonrésszel vesz részt. A mező üzemeltetője a ConocoPhillips 41,88%-kal, további partnerek a Statoil és a Total 30%, valamint 15%-os tulajdonrésszel.

Az Eni az engedélyeknek köszönhetően megerősíti a norvég kontinentális talapzatra, és legfőképpen a Barents-tengerre vonatkozó hosszú távú stratégiáját. Az Eni 1965 óta van jelen Norvégiában, és naponta mintegy 112 ezer hordónyi nyersanyag kitermelését végzi el az Eni Norge leányvállalatán keresztül.