close
Német földön erősít a Gazprom
Egyéb - Gáz

Német földön erősít a Gazprom

A nĂŠmet gĂĄzhĂĄlĂłzat Ăźzemeltető tĂĄrsasĂĄggal valĂł egyĂźttműkĂśdĂŠse erősĂ­tĂŠsĂŠről tĂĄrgyal az orosz Gazprom. Ismert, hogy eurĂłpai vezetĂŠki ĂŠrdekeltsĂŠgek szerzĂŠsĂŠre tĂśrekszik.
 A Gazprom elnĂśke, Alekszej Miller ĂŠs a nĂŠmet Verbundnetz Gas (VNG) vezĂŠrigazgatĂłja, Klaus-Ewald Holst a kĂŠt tĂĄrsasĂĄg egyĂźttműkĂśdĂŠse erőstĂŠsĂŠről egyeztetett MoszkvĂĄban, tette kĂśzzĂŠ az orosz tĂĄrsasĂĄg. A vezetők szĂĄmos gĂĄzszĂĄllĂ­tĂĄsi projektről tĂĄrgyaltak, tovĂĄbbĂĄ fĂśldalatti gĂĄztĂĄrolĂłkrĂłl ĂŠs gĂĄz hasznĂĄlatĂĄrĂłl.

A nĂŠmet fĂŠlnek olyan szerződĂŠsek alapjĂĄn van hosszĂş tĂĄvĂş hozzĂĄfĂŠrĂŠse van fĂśldgĂĄztĂĄrolĂłkhoz, amelyeket az eurĂłpai gĂĄzelosztĂł kĂśzpontokon keresztĂźl optimalizĂĄlt. Bel- ĂŠs kĂźlfĂśldi partnereknek is kĂ­nĂĄl igĂŠnyek szerint ĂŠs rugalmas ĂĄron gĂĄzt, olvashatĂł a honlapjĂĄn. Ismertetője szerint a VNG irĂĄnyĂ­tja a keletnĂŠmet tartomĂĄnyokon belĂźli gĂĄzszĂĄllĂ­tĂĄst, ahogyan EurĂłpa nĂŠhĂĄny mĂĄs helyĂŠn is. A munkĂĄban leĂĄnyvĂĄllalata segĂ­ti, az ONTRAS-VNG Gastransport GmbH. UtĂłbbi az ĂśnkormĂĄnyzatok ellĂĄtĂĄsĂĄban is szerepet vĂĄllal.