close
Nem jön a gáz, a helyzet romlik
Blog - Egyéb - Gáz

Nem jön a gáz, a helyzet romlik

RendkĂ­vĂźlivĂŠ vĂĄlt a gĂĄzhelyzet Alekszander Medvegyev, a Gazprom vezĂŠrigazgatĂł-helyettese szerint. Ukrajna tovĂĄbbra sem engedi keresztĂźl az orosz cĂŠg ĂĄltal EurĂłpĂĄnak szĂĄnt gĂĄzt, holott a tranzitnak ma dĂŠlelőtt, a reggeli oroszorszĂĄgi szĂĄllĂ­tĂĄs beindĂ­tĂĄs utĂĄn Ăşjra kellett volna indulnia.

“Azt hittĂźk, hogy Ukrajna ma kinyitja az ajtĂłt az orosz gĂĄz előtt, de zĂĄrva tartja, emiatt pedig nem tudunk gĂĄzt kĂźldeni EurĂłpĂĄba”, kĂśzĂślte dĂŠlutĂĄn ĂşjsĂĄgĂ­rĂłk előtt Alekszander Medvegyev, a Gazprom vezĂŠrigazgatĂł-helyettese. Úgy tűnik, Ukrajna nem is akarta megnyitni gĂĄzrendszerĂŠt. A Gazprom folyamatosan kĂźldenĂŠ a gĂĄzt, de hiĂĄba. 

Medvegyev nehezmĂŠnyezte, hogy Ukrajna nem engedte be az orosz szakembereket az ukrajnai gĂĄzmĂŠrő pontok ellenőrzĂŠsĂŠre. OroszorszĂĄg mĂĄr tĂĄjĂŠkoztatta az EurĂłpai BizottsĂĄgot arrĂłl, hogy cĂŠge tovĂĄbbra sem tud EurĂłpĂĄba gĂĄzt tovĂĄbbĂ­tani UkrajnĂĄn ĂĄt. A helyzet mostanra rendkĂ­vĂźlivĂŠ vĂĄlt, mert a Gazprom sem eurĂłpai, sem ukrajnai vevői felĂŠ vĂĄllalt kĂśtelezettsĂŠgeit nem tudja teljesĂ­teni. 

Ukrajna az ĂŠv eleje Ăłta nem kap orosz gĂĄzt az orosz-ukrĂĄn gĂĄzĂĄrvita miatt, sok eurĂłpai orszĂĄg, kĂśztĂźk MagyarorszĂĄg pedig ma egy hete nem kap gĂĄzt keleti szomszĂŠdunkon keresztĂźl.

Â