close
Murmanszkba tart a StatoilHydro
Egyéb - Olaj

Murmanszkba tart a StatoilHydro

Az oroszorszĂĄgi Murmanszki tĂŠrsĂŠg olajjal ĂŠs gĂĄzzal valĂł ellĂĄtĂĄsĂĄba szĂĄllna be a norvĂŠg StatoilHydro a most alĂĄĂ­rt szĂĄndĂŠknyilatkozat szerint. A kooperĂĄciĂł hĂĄrom ĂŠven ĂĄt ĂŠs Ăśt szakterĂźleten folyna.

A norvĂŠg Statoil ĂŠs Hydro cĂŠgek mĂĄr az egyesĂźlĂŠsĂźk előtt jelen voltak az oroszorszĂĄgi Murmanszk tĂŠrsĂŠgĂŠben, ahovĂĄ most egy, a helyiekkel lĂŠtesĂ­tendő egyĂźttműkĂśdĂŠs keretĂŠben tĂŠrnĂŠnek vissza. Erről a napokba szĂĄndĂŠknyilatkozatot Ă­rtak alĂĄ, szĂĄmol be az Energy Business. Eszerint majdani ottani tevĂŠkenysĂŠgĂźk Ăśt terĂźletre terjedne ki: az ipar ĂŠs az ellĂĄtĂĄsfejlesztĂŠsre, az egyetemi egyĂźttműkĂśdĂŠsre, a tĂĄrsadalmi felelőssĂŠgre, kĂśrnyezetvĂŠdelmi projektekre ĂŠs az ĂśnkormĂĄnyzat megsegĂ­tĂŠsĂŠre.

A vĂĄllalat kĂśzĂślte, hogy nagyon rĂśvid időn belĂźl felĂĄllnak a cĂŠg ĂŠs a murmanszki ĂśnkormĂĄnyzat szakĂŠrtőiből ĂĄllĂł munkacsoportok az egyĂźttműkĂśdĂŠs kĂźlĂśnbĂśző terĂźletei elemeinek pontos meghatĂĄrozĂĄsĂĄra. A kooperĂĄciĂł hĂĄrom ĂŠven ĂĄt tartana.

Jonas Store norvĂŠg kĂźlĂźgyminiszter elĂŠgedett a norvĂŠgiai olajcĂŠgek ĂŠs a murmanszki kerĂźlet eddigi egyĂźttműkĂśdĂŠsĂŠvel. A norvĂŠg kormĂĄny maga is aktĂ­van segĂ­ti az ĂŠszak-kelet oroszorszĂĄgi terĂźletekkel valĂł kĂśzĂśs munkĂĄkat ĂŠs azt, hogy megosszĂĄk a norvĂŠg szakemberek norvĂŠgiai sekĂŠlyvizű olaj- ĂŠs gĂĄztermelĂŠsben szerzett tapasztalatĂĄt az orosz partnerekkel.