close
Megvette a Mol az olasz IES-t
Egyéb - Olaj

Megvette a Mol az olasz IES-t

A Mol Nyrt. lezĂĄrta az ĂŠszak-olaszorszĂĄgi IES (Italiana Energia e Servizi S.p.A.) akvizĂ­ciĂłjĂĄt. FinomĂ­tĂłkapacitĂĄsai napi 2,6 milliĂł tonnĂĄval nőnek.
A Mol Magyar Olaj- ĂŠs GĂĄzipari RĂŠszvĂŠnytĂĄrsasĂĄg tegnap bejelentette, hogy 2007. november 15-ĂŠn lezĂĄrta az IES 100 szĂĄzalĂŠkos tulajdonĂĄnak megvĂĄsĂĄrlĂĄsĂĄt. Az IES OlaszorszĂĄgban műkĂśdő finomĂ­tĂĄssal ĂŠs kereskedelemmel foglalkozĂł tĂĄrsasĂĄg, melynek tulajdonĂĄban ĂĄll a 2,6 milliĂł tonna ĂŠves kapacitĂĄsĂş mantovai finomĂ­tĂł a hozzĂĄ kapcsolĂłdĂł kiterjedt logisztikai eszkĂśzparkkal ĂŠs a 165 kĂştbĂłl ĂĄllĂł tĂśltőĂĄllomĂĄs hĂĄlĂłzattal.

A jĂłl műkĂśdő, megbĂ­zhatĂł mantovai finomĂ­tĂł termĂŠkeinek jelentős rĂŠszĂŠt a keresett kĂśzĂŠppĂĄrlatok adjĂĄk a Mol kĂśzlemĂŠnye szerint. Legfőbb előnye, hogy a fejlett ĂŠs iparosodott ĂŠszak-olaszorszĂĄgi rĂŠgiĂł kĂśzepĂŠn helyezkedik el ĂŠs kiterjedt logisztikai eszkĂśzhĂĄlĂłzat tĂĄmogatja az alapanyagellĂĄtĂĄst ĂŠs a kereskedelmi tevĂŠkenysĂŠget. A Mol finomĂ­tĂłi tapasztalataira ĂŠpĂ­tve tovĂĄbb kĂ­vĂĄnja javĂ­tani a tĂĄrsasĂĄg hatĂŠkonysĂĄgĂĄt ĂŠs tovĂĄbbi fejlesztĂŠsek vĂŠgrehajtĂĄsĂĄt tervezi a finomĂ­tĂłban.

“Az IES megvĂĄsĂĄrlĂĄsĂĄval Ăşj piacra lĂŠpĂźnk be Észak-OlaszorszĂĄgban, amely kiegĂŠszĂ­ti a jelenlegi horvĂĄtorszĂĄgi, ausztriai ĂŠs szlovĂŠniai műkĂśdĂŠsĂźnket. Az IES bĂĄzisul szolgĂĄl ahhoz, hogy erős pozĂ­ciĂłt ĂŠpĂ­tsĂźnk ki a fejlett, ĂŠszak-olasz ipari rĂŠgiĂłban, egyben stabil alapot jelenthet tovĂĄbbi nĂśvekedĂŠsi lehetősĂŠgek vizsgĂĄlatĂĄra a mediterrĂĄn tĂŠrsĂŠgben ĂŠs DĂŠl-EurĂłpĂĄban. HosszĂş tĂĄvon jelentős nĂśvekedĂŠsi lehetősĂŠget jelenthet a jelenlegi eszkĂśzeinkkel, tevĂŠkenysĂŠgĂźnkkel valĂł ĂśsszehangolĂĄsbĂłl eredő szinergiĂĄk kiaknĂĄzĂĄsa”, Ă­rja a kĂśzlemĂŠny.