close
Megemelte hitelkeretét a MET
Friss

Megemelte hitelkeretét a MET

A MET Csoport 560 millió euróra emelte rulírozó hitelkeretét. Az eredeti, 400 millió euró összegű hitelkeretet 2015 februárjában kapta meg a cégcsoport. Ezt 2016 februárjában további egy évre meghosszabbították a hitelezők, majd a hitelkeret 2016 júliusában 500 millió euróra emelkedett – áll a MET közleményében.

A vállalatcsoport most először biztosíték nélküli, 364 napos rulírozó hitelről is megállapodott a szindikált hitelkereten belül, amelyet a résztvevő bankok jelentősen, 115 millió euróval túl is jegyeztek. Ez a vállalat finanszírozásában újabb mérföldkő, amely tovább növeli és diverzifikálja a MET finanszírozási rugalmasságát. A hitelszerződés tetszőlegesen meghosszabbítható (automatikus meghosszabbítási opció révén), és lehetőség nyílik a keretösszeg megnövelésére 760 millió euró erejéig – derül ki a közleményből.

A hitelkeret célja általános vállalatfinanszírozás, illetve a 2015-ben aláírt hitelszerződés refinanszírozása.

A hitelkeret-szerződés megkötésében mind a nyolc eredeti hitelező bank részt vett. A szerződés egyértelműen alátámasztja a MET Csoport pénzügyi forrásokhoz való stabil hozzáférését, valamint jól mutatja a nemzetközi bankok érdeklődését a földgáz- és általában az energiakereskedelem iránt.