close
Két amerikai bank magasabb Brent olajárral számol
Egyéb - Olaj

Két amerikai bank magasabb Brent olajárral számol

Egyszerre kĂŠt vezető amerikai bank, a Goldman Sachs ĂŠs a Morgan Stanley is felfelĂŠ mĂłdosĂ­totta a Brent olajfajta idei ĂŠs jĂśvő ĂŠv vĂŠgĂŠre vonatkozĂł ĂĄrĂĄval kapcsolatos vĂĄrakozĂĄsĂĄt.

A Goldman Sachs a Brent idei ĂŠv vĂŠgi ĂĄrĂĄra vonatkozĂł előrejelzĂŠsĂŠt 105 dollĂĄrrĂłl 120 dollĂĄrra vĂĄltoztatta, a jĂśvő ĂŠv vĂŠgĂŠre pedig most 140 dollĂĄros ĂĄrat vĂĄrt az eddig becsĂźlt 120 dollĂĄr helyett. A Morgan Stanley ugyancsak kedden kĂśzĂślte, hogy a 2011 vĂŠgĂŠre vonatkozĂł Brent olajĂĄr becslĂŠsĂŠt 100 dollĂĄrrĂłl 120 dollĂĄrra mĂłdosĂ­totta, 2012 vĂŠgĂŠre pedig 130 dollĂĄrt vĂĄr az eddigi 105 dollĂĄr helyett

Ezt rĂŠszben azzal indokoltĂĄk, hogy tovĂĄbbra is bizonytalan, mikor indulhat Ăşjra a lĂ­biai olajexport, mikĂśzben arra szĂĄmĂ­tanak, hogy az olajfelhasznĂĄlĂłk olajtartalĂŠkai szűkĂźlnek. Ezen csak az vĂĄltoztathatna, ha az OPEC nĂśvelnĂŠ a termelĂŠsĂŠt, de a szervezet egyelőre nem hajlik erre. Kedden 14 Ăłrakor az ĂŠszaki-tengeri Brent olajfajta hordĂłnkĂŠnti ĂĄra 1,40 dollĂĄr emelkedĂŠssel 111,50 dollĂĄron ĂĄllt.

Â