close
Vezetőváltás a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. élén
Áram - Egyéb

Vezetőváltás a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. élén

SpilkĂł JĂłzsef tĂślti be 2011. mĂĄjus 1-jĂŠtől a Schneider Electric magyarorszĂĄgi leĂĄnyvĂĄllalatĂĄnak orszĂĄgigazgatĂłi pozĂ­ciĂłjĂĄt, elődje, Stefan Nordenfors 2,5 ĂŠv magyarorszĂĄgi tartĂłzkodĂĄs utĂĄn, a vĂĄllalat svĂŠdorszĂĄgi kĂśzpontjĂĄban folytatja pĂĄlyafutĂĄsĂĄt a LifeSpace ĂźzletĂĄg vezetőjekĂŠnt.

A cĂŠg keddi kĂśzlemĂŠnye szerint a magyarorszĂĄgi leĂĄnyvĂĄllalat ĂŠlĂŠre kinevezett SpilkĂł JĂłzsef a Trilak, az E.ON, a LĂĄng AutĂłalkatrĂŠsz ĂŠs legutĂłbb a Greenergy ĂŠlĂŠn tĂśltĂśtt be felsővezetői pozĂ­ciĂłt. SpilkĂł JĂłzsef gĂŠpĂŠszmĂŠrnĂśk,25 ĂŠve dolgozik a kereskedelem ĂŠs kiemelten az energetika, ĂĄramszolgĂĄltatĂĄs ĂŠs erőműtechnika terĂźletĂŠn.

A kĂśzlemĂŠny szerint a Schneider Electricet FranciaorszĂĄgban az Ăśt legnagyobb beruhĂĄzĂł kĂśzĂśtt tartjĂĄk szĂĄmon. A vĂĄllalat 2010-es ĂĄrbevĂŠtele meghaladta a 19,5 milliĂĄrd eurĂłt. A Schneider Electric tĂśbb mint 100 orszĂĄgban kĂ­nĂĄlja integrĂĄlt megoldĂĄsait az energia ĂŠs infrastruktĂşra, az ipari folyamatok, az ĂŠpĂźletautomatizĂĄlĂĄs ĂŠs adatkĂśzpontok, -hĂĄlĂłzatok terĂźletĂŠn, csakĂşgy, mint a lakossĂĄgi piacon.