close
Kényszer vagy lehetőség? – szakkonferencia a gázpiac megnyitásáról
Egyéb - Gáz

Kényszer vagy lehetőség? – szakkonferencia a gázpiac megnyitásáról

Az utóbbi időben slágertémává vált a magyar sajtóban, hogy az Európai Unió direktíváinak megfelelően Magyarországon is liberalizálni kell a gázpiacot, ennek részleteivel, a váltásból adódó lehetőségekkel azonban csak kevesen vannak tisztában. Egyebek mellett igyekeznek majd választ adni az április 3-án, a budapesti Best Western Hotel HUngáriában megrendezendő energiaipari konferencia és kerekasztal résztvevői. Sokan úgy gondolják, a piac csupán a legnagyobb fogyasztók számára jelent majd valamit, de ez nem igaz: a választás lehetősége a kisvállalkozások, önkormányzatok, sőt háztartási fogyasztók számára éppúgy jelenthet árelőnyt, mint a „nagyoknak”.

Nélhány kérdés, ízelítőül a tervezett programból:
Van-e elegendő földgáz a magyar piacon ahhoz, hogy a szolgáltatók szabadon versenyezhessenek egymással, és valódi kínálati piac alakuljon ki? * Élet az orosz gázon túl * az EMFESZ tervei * A szabadpiaci fogyasztók eddigi tapasztalatai * Mik voltak a szektor eddigi tapasztalatai, és mi várható ehhez képest a jövőben? * Árkörkép: ipari fogyasztói árak az EU különböző országaiban * Rendszerhasználati tarifák, az egyetemes szolgáltatók várható árképzése, árszabályozása * Új gázpiaci modell * Kerekasztal beszélgetés* Workshop

További részletek a www.conforg.hu weboldalon.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.