close
E.ON Energiatakarékossági Díjat nyert a Miele
Áram - Egyéb

E.ON Energiatakarékossági Díjat nyert a Miele

Idén negyedik alkalommal osztotta ki az E.ON a legtakarékosabb háztartási készülékeknek járó díjakat. A 6 kg-nál nagyobb kapacitású mosógépek kategóriájában a zsűri a Miele W 5877 WPS Edition 111 mosógépnek ítélte oda az elismerést. A díj célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy energiatakarékos háztartási termékek használatával akár több tízezer forint is megspórolható évente.

Az „E.ON Energiatakarékossági Díj 2013 nyertese” címet évről-évre azok a készülékek kaphatják meg, melyek az E.ON felkérésére a TÜV Rheinland életszerű vizsgálati módszerei alapján energiafogyasztási szempontból a leghatékonyabbnak bizonyulnak. Idén összesen 78 terméket neveztek és 20 kategóriában választottak győzteseket.

A legtöbb Miele mosógép az ismert legjobb, A+++ energiahatékonysági osztályba tartozik, s ezzel a piac legtakarékosabb gépeinek számítanak. A készülékek tervezésekor a német vállalat nem csupán a minőséget tartja szem előtt, hanem a környezeti értékek megóvását is. A mosógépek élettartama a Wfk kutatási intézet tisztítás technológiai részlegének teszteredményei alapján átlagosan 20 év.

A díjnyertes W 5877 WPS mosógép 8 kg töltetsúly mellett évente 192 kWh energiát fogyaszt és 11 220 liter vizet használ fel mosás közben, különleges hangszigetelésének és a horizontálisan préselt oldalfalainak köszönhetően pedig rendkívül halk.

„Nagyon büszkék vagyunk az E.ON díjra, hiszen ez is mutatja, hogy a legjobb úton haladunk célunk felé, hogy készülékeink egyszerre legyenek hatékonyak, megbízhatóak és energiatudatosak. Nagy hangsúlyt fektetünk erre, és ezzel az elismeréssel visszajelzést kaptunk arról, hogy ez a törekvésünk rendkívül fontos, elsősorban a vásárlóink szempontjából” – beszélt az elismerésről Papp Gábor, a Miele Kft. értékesítési és marketing vezetője.

A díjazással az E.ON a fogyasztókat szeretné segíteni a leginkább környezet-és pénztárcakímélő termékek kiválasztásában.