close
Mol-INA ügy: lesznek még tárgyalások
Egyéb - Olaj

Mol-INA ügy: lesznek még tárgyalások

Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter hétfőn kijelentette, hogy a zágrábi kormány és a Mol Nyrt. közötti tárgyalások várhatóan néhány héten belül folytatódnak.

A Hina horvát hírügynökség beszámolója szerint Vrdoljak azt mondta, hogy egyelőre semmilyen fontos fejlemény nincs az INA horvát olajcéget érintő tárgyalásokkal kapcsolatban. A horvát kormány és a Mol között szeptemberben megkezdett tárgyalásoknak a múlt pénteken kellett volna folytatódniuk, a horvát fél azonban a találkozó elhalasztását kérte, mert megváltozott a magyar tárgyalócsoport összetétele és módosították a tárgyalások témáját is.

A Poslovni dnevnik című gazdasági lap korábban azt írta, hogy a horvát kormány szerint az első megbeszélendő téma az INA irányítási modellje lenne, egészen pontosan az, hogy a vezetési struktúrát összhangba hozzák a gazdasági társaságokról szóló horvát törvénnyel. A Mol viszont – a lap szerint – olyan témákat javasolt, amelyekre csak a negyedik vagy ötödik találkozón kellene sort keríteni.

A horvát állam birtokolja az INA részvényeinek 44,84 százalékát, a Mol tulajdonában van a részvények 49,1 százaléka, valamint a magyar cég rendelkezik az irányítói jogokkal.