close
Elnökváltás előtt áll a Magyar Kapcsolt Energia Társaság
Egyéb - Távhő

Elnökváltás előtt áll a Magyar Kapcsolt Energia Társaság

TĂĄvozik a Magyar Kapcsolt Energia TĂĄrsasĂĄg (MKET) elnĂśki posztjĂĄrĂłl Bercsi GĂĄbor 2012. mĂĄrcius 31-i hatĂĄllyal – kĂśzĂślte a tĂĄrsasĂĄg csĂźtĂśrtĂśkĂśn.

TĂĄjĂŠkoztatĂĄsuk szerint az Ăşj elnĂśk megvĂĄlasztĂĄsĂĄra a szervezet hatĂĄlyos alapszabĂĄlyĂĄban előírtaknak megfelelően, kĂśzgyĹąlĂŠsi dĂśntĂŠs formĂĄjĂĄban a kĂśvetkező hetekben kerĂźl sor. A jelenleg 47 cĂŠget ĂŠs 42 magĂĄnszemĂŠlyt tagjai kĂśzt tudĂł MKET az egyik legjelentősebb szakmai szerveződĂŠs az energetika terĂźletĂŠn, Bercsi GĂĄbor elnĂśksĂŠge alatt pedig aktĂ­v szerepet vĂĄllalt a szakmai ĂŠrdekkĂŠpviseletben, tĂśbbek kĂśzt a kĂśtelező ĂĄramĂĄtvĂŠteli tarifa ĂşjraszabĂĄlyozĂĄsi vitĂĄi sorĂĄn – Ă­rja kĂśzlemĂŠnyĂŠben az MKET.

Az 1996-ban alakult Magyar Kapcsolt Energia Társaság célja a hazai kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés szakmai támogatása. A társaság emellett ellátja a kapcsolt energiatermelésben érdekelt jogi és magánszemélyek szakmai érdekképviseletét, valamint tudományos és oktatási tevékenysége révén részt vesz a kapcsolt energiatermeléssel összefüggő ismeretek, technológiák népszerűsítésében, és a brüsszeli székhelyű COGEN-EUROPE nemzetközi szervezet teljes jogú tagjaként a tevékenységi területét érintő nemzetközi szakmai munkában.

Â