close
Elnökcsere előtt a BP
Egyéb - Olaj

Elnökcsere előtt a BP

Sir William Castell esĂŠlyes a BP nyugdĂ­jazĂĄs miatt hamarosan megĂźresedő, elnĂśki posztjĂĄra az Independent szerint, ahonnan Sir Peter Sutherland tĂĄvozik. Castell jelenleg a Wellcome Trust elnĂśke, s nemrĂŠg hagyta el a GE egĂŠszsĂŠgĂźgyi ĂĄgĂĄnak elnĂśk-helyettesi szĂŠkĂŠt.

Új elnĂśkĂśt keres a BP a hamarosan nyugdĂ­jba vonulĂł Sir Peter Sutherland helyĂŠre. TĂśbb jelĂśltet vizsgĂĄlnak meg, de az Independent a tĂĄrsasĂĄgtĂłl Ăşgy ĂŠrtesĂźlt, hogy Sir William Castett az esĂŠlyes. Ő pillanatnyilag Wellcome Trust elnĂśke, s csak nemrĂŠg vĂĄlt meg az amerikai GE egĂŠszsĂŠgĂźgyi ĂźzletĂĄgĂĄnak elnĂśk-helyettesi posztjĂĄtĂłl. Csak annyit mondott az Independentnek, hogy a BP-nĂŠl folyik a jelĂśltek vĂĄlogatĂĄsa, ő maga pedig mindent megtesz annak ĂŠrdekĂŠben, hogy a posztra legalkalmasabb szemĂŠlyt vĂĄlasszĂĄk ki.
 

Az UK-beli csoport egyike a vilĂĄg legnagyobb energiaipari csoportjĂĄnak. SzĂŠnhidrogĂŠn termelĂŠssel, szĂĄllĂ­tĂĄssal, kereskedelemmel ĂŠs kutatĂĄssal is foglalkozik, de aktĂ­v a megĂşjulĂł energiahordozĂłk, a petrolkĂŠmia ĂŠs a hőtermelĂŠs szegmensĂŠben is. 2006-ban 1266 milliĂĄrd dollĂĄrnyi forgalmat ĂŠrt el, 93 ezer fős. BizonyĂ­tott szĂŠnhidrogĂŠn kĂŠszletei 17,7 milliĂĄrd hordĂł olajegyenĂŠrtĂŠket tesznek ki. Mintegy 24,6 ezer benzinkutat Ăźzemeltet vilĂĄgszerte, MagyarorszĂĄgrĂłl ĂŠs tĂśbb, tĂŠrsĂŠgbeli orszĂĄgbĂłl azonban nĂŠhĂĄny ĂŠve kivonult, csak kenőanyag termĂŠkeivel van jelen. FeltĂĄrĂĄsaival 26 orszĂĄgban van jelen, 18 olajfinomĂ­tĂłja van.