close
Brazil-kínai bioetanol szövetség formálódik
Egyéb - Megújuló

Brazil-kínai bioetanol szövetség formálódik

A kĂ­nai etanol felhasznĂĄlĂĄs bővĂ­tĂŠse ĂŠrdekĂŠben brazil-kĂ­nai vegyesvĂĄllalat alapĂ­tĂĄsĂĄt tervezik. Az ĂĄzsiai ĂłriĂĄsĂĄllam, mint a vilĂĄg egyik leggyorsabban fejlődő Ăźzemanyag felhasznĂĄlĂłja szĂĄmĂĄra, alapvető fontossĂĄgĂş a bioĂźzemanyaok felhasznĂĄlĂĄsĂĄnak bővĂ­tĂŠse. Ez ugyanis csĂśkkentheti a kőolaj, Ă­gy a kőolajexportĂĄlĂł orszĂĄgokkal szembeni fĂźggősĂŠgĂŠt.

Az Unica illetĂŠkeseitől a Platts Ăşgy ĂŠrtesĂźlt, hogy a napokban magasrangĂş kĂ­nai kĂźldĂśttsĂĄg lĂĄtogatott a dĂŠl-amerikai orszĂĄgba. Egyebek mellett, a kĂ­nai energetikai ĂĄllamtitkĂĄr, illetve a PetroChina tĂśbb vezetője is tagja a delegĂĄciĂłnak. KĂ­na, mint a vilĂĄg egyik legdinamikusabban fejlődő Ăźzemanyag felhasznĂĄlĂłja szĂĄmĂĄra alapvető fontossĂĄgĂş a bioĂźzemanyagok felhasznĂĄlsĂĄĂĄnak bővĂ­tĂŠse, ezzel ugyanis csĂśkkenhet kőolaj, illetve a kőolajexportĂĄlĂł orszĂĄgokkal szembeni fĂźggősĂŠge.

A brazil etanolipar szĂĄmĂĄra ma EurĂłpa ĂŠs az EgyesĂźlt Államok a legfontosabb felvevőpiac, azonban a dĂŠl-amerikai orszĂĄg cĂŠgei szeretnĂŠk bevenni az ĂĄzsiai piacokat is. Ezt segĂ­theti, hogy KĂ­na a megĂşjulĂł Ăźzemanyagok felhasznĂĄlĂĄsi arĂĄnyĂĄnak 10 szĂĄzalĂŠkra tĂśrtĂŠnő nĂśvelĂŠsĂŠt vĂĄllalta.