close
Bónusz kedvezmény az E.ON-nál a pontosan fizető háztartásoknak (updated)
Áram - Egyéb

Bónusz kedvezmény az E.ON-nál a pontosan fizető háztartásoknak (updated)

TĂ­z szĂĄzalĂŠkos kedvezmĂŠnyt nyĂşjt az E.ON EnergiaszolgĂĄltatĂł Kft. azoknak a lakossĂĄgi Ăźgyfeleinek, akik a gazdasĹągi vĂĄlsĂĄg ellenĂŠre is pontosan fizettĂŠk szĂĄmlĂĄikat ebben az ĂŠvben – jelentette be PĂĄl Norbert, a tĂĄrsasĂĄg Ăźgyvezető igazgatĂłja. KĂŠrdĂŠsre vĂĄlaszolva elhangzott, 288-ban 29, 2009-ben tovĂĄbbi 15-16 szĂĄzalĂŠkal nőtt a lakossĂĄgi szektorban a tĂĄrsasĂĄg kintlĂŠvősĂŠge. Az akciĂłval az ĂŠrintett kĂśrben az E.ON teljes ĂĄrrĂŠsĂŠről lemond a tĂĄrsasĂĄg vezetőinek kĂśzlĂŠse szerint.

Az úgynevezett bónusz kedvezmény 2010. október 1-jétől november 30-ig az E.ON online ügyfélszolgálatán keresztül igényelhető. A kedvezmény igénybevételével azok a fogyasztók élhetnek, akik 2010-ben minden villanyszámlájukat pontosan befizették, ők akár átlag 4-5 ezer forintot is megtakaríthatnak egy év alatt.  

A kedvezményt a társaság internetes honlapján keresztüól lehet igényelni, egyelőre az első napokban ezerötszázan regisztráltak a határozott időre, egy évre szóló akcióra. Az E.ON-nak ma 2,5 millió háztartási ügyfele van, ezek nagobb része rendben fizeti számláit. 

Az árrésről történő lemondással kapcsoaltban Pál Noerbert elmondta, az akció költségei viszonylag csekélyek, az akció egy évre szól. Jutalomnak szánják a jól fizetőknek a kedvezményt, illetve ösztönözni szeretnék azokat a pontos fizetésre, akik megtehetnék, de mégsem egyenlítik ki pontosan számáikat.

TisztĂĄban vagyunk azzal, hogy a gazdasĂĄgi vĂĄlsĂĄg kĂśvetkeztĂŠben egyre tĂśbb ĂźgyfelĂźnk kerĂźlt nehĂŠz gazdasĂĄgi ĂŠs pĂŠnzĂźgyi helyzetbe. Éppen ezĂŠrt tĂśrekedtĂźnk arra, hogy – segĂ­tve Ăźgyfeleinket – az E.ON ne csak jĂł, hanem a legolcsĂłbb szolgĂĄltatĂł is legyen – mondta PĂĄl Norbert, az E.ON EnergiaszolgĂĄltatĂł Ăźgyvezető igazgatĂłja. HozzĂĄtette: első lĂŠpĂŠsben 2010 elejĂŠn tĂĄrsasĂĄgunk tudatosan hatĂĄrozott Ăşgy, hogy a legkevesebb ĂĄramot fogyasztĂłk tarifĂĄjĂĄt (A1, I. tĂśmb) nagyobb mĂŠrtĂŠkben csĂśkkenti, mint a tĂśbbi fogyasztĂłi tarifĂĄt. Az Ăźgyvezető hozzĂĄtette, azĂŠrt ezt a tĂśmbĂśt csĂśkkentettĂŠk, mert ez ĂŠrinti a elginkĂĄbb rĂĄszorulĂł fogyasztĂłkat.

MĂĄsodik lĂŠpĂŠsben 2010. jĂşlius 1-jĂŠn ĂĄtlagosan 6,72 szĂĄzalĂŠkkal csĂśkkentettĂŠk egyetemes szolgĂĄltatĂĄsi ĂĄramĂĄrainkat. Az oktĂłber 1.-vel bevezetett kedvezmĂŠny, a harmadik lĂŠpĂŠse ennek a sorozatnak. Most azt a fogyasztĂłi csoportot igykeztek “jutalmazni”, akik a gazdasĂĄgi nehĂŠzsĂŠgek ellenĂŠre pontosan fizette szĂĄmlĂĄit, az ő szĂĄmukra kĂ­nĂĄlunk most 10%-os energiadĂ­j-kedvezmĂŠnyt. Negyedik lĂŠpĂŠskĂŠnt novembertől indul egy Ăşjabb akciĂłnk is, mely a leginkĂĄbb rĂĄszorulĂłknak nyĂşjt majd segĂ­tsĂŠget – jelezte az E.On EnergiaszolgĂĄltatĂł Kft. Ăźgyvezető igazgatĂłja. A negyedik lĂŠpĂŠsen mĂŠg dolgoznak az E.ON-nĂĄl, ennek keretĂŠben a legrĂĄszorultabb rĂŠtegeknek kĂ­vĂĄnnak segĂ­tsĂŠget nyĂşjtani, ĂŠs vĂĄrhatĂłan karĂĄcsony tĂĄjĂĄn jelentik majd be.