close
Beszállítói Napot tartott az MVM OVIT
Áram - Atom - Egyéb

Beszállítói Napot tartott az MVM OVIT

Az MVM OVIT Zrt. idén első alkalommal rendezte meg beszállítói napját. A rendezvény célja a társaságnál kínálkozó üzleti lehetőségek bemutatása, a beszállítókkal és alvállalkozókkal közösen végzett munka kereteinek kijelölése, a megrendelői elvárások megfogalmazása volt. Az eseményen a társaság menedzsmentje értékelte a partnerek elmúlt évi tevékenységét, és átadta az Év Beszállítója 2014, valamint az Év Alvállalkozója 2014 díjakat.

Az Év Beszállítója 2014 díjat a Protecta Kft. nyerte el. A társaság az általa szállított alállomási védelmi és irányítástechnikai rendszerrel az MVM OVIT Zrt. kiemelkedő nemzetközi sikeréhez, a svájci székhelyű CERN – az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet – transzformátorállomásainak 66 kV-os szekunder korszerűsítéséhez járult hozzá. A nemzetközi versenytársakat megelőzve elnyert és 2014-ben lezárult projekt az intenzív külföldi piacszerző tevékenységbe kezdett MVM OVIT Zrt. számára fontos nemzetközi referenciát jelent. A beszállítói díj a beépített berendezések magyarországi fejlesztőjének és gyártójának munkáját ismerete el. 

Patay László, az MVM OVIT Zrt. nemrégiben kinevezett vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Társaságunk célja a további növekedés, amelyhez egy tudatos beszállítói programra van szükség. A mai fórum az első lépés ebbe az irányba. Működésünket meghatározó alapvető értékeink – a biztonság, a tisztesség és a versenyképesség – mentén az elkövetkező évek üzleti lehetőségeinek kihasználására, a közös munka folytatására, szoros együttműködésre hívjuk beszállítóinkat és alvállalkozóinkat.”.

Az Év Alvállalkozója 2014 díj nyertese a ZinkPower Moson Kft. A díjazott társaság a magyarországi tűzihorganyzás egyik meghatározó szolgáltatója. Az MVM OVIT Zrt. acélszerkezeti gyártóüzemében készülő rácsos szerkezetű távvezetékoszlopok felületvédelmét tűzihorganyzással alakítják ki. 2014-ben az MVM OVIT Zrt. által gyártott acélszerkezetek tűzihorganyzási igényének több mint 55 százalékát a ZinkPower Moson Kft. elégítette ki, hozzájárulva ezzel az MVM OVIT Zrt. a nyugat-európai távvezeték-beszállítói rangsorban elért pozíciójának további javításához.