close
Kitüntetést kapott az MVM korábbi termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese
Áram - Egyéb

Kitüntetést kapott az MVM korábbi termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese

Nagy Sándor, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, az MVM korábbi termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese a Magyarság Házában, Magyarország Köztársasági Elnöke, dr. Áder János megbízásából dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől vette át a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést, a magyar energetika területén végzett eredményes szakmai, illetve vezetői tevékenysége, valamint a paksi telephelyre tervezett új atomerőművi blokkok építésének előkészítése, az orosz–magyar szerződések és megvalósítási megállapodások érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Dr. Seszták Miklós az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatóját méltatva hangsúlyozta: „A szabadságot ki kell érdemelnünk, és 1848 forradalmárai irányt mutattak abban, hogyan lehetünk rá méltók: egységes akarattal. A boldogulásért, az ország felemelkedéséért munkálkodó honfitársak építő, gyarapító munkája a nemzedékek láncolatán át egyre közelebb vezet egy erős, büszke ország eszményéhez”.

Nagy Sándor 1979 és 2001 között dolgozott a Paksi Atomerőműben, kezdetben az üzemvitelen blokkügyeletes, majd ügyeletes mérnökként. Részt vett mind a négy blokk üzembe helyezésében. 1985-ben fél évet Helsinkiben dolgozott az atomerőmű részére szállítandó teljes léptékű szimulátoron, majd a Reaktor Osztály vezetője lett. Ezt követően különböző vezetői beosztásokban dolgozott, majd 1998-tól 2001-ig a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója. 2010-től lett az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese, ezzel egyúttal a paksi kapacitás fenntartás projekt vezetője, majd 2012-től az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

Nagy Sándor, a Magyar Nukleáris Társaság alapító tagja kezdettől fogva bekapcsolódott a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) és az Atomerőmű-üzemeltetők Világszövetségének (WANO) tevékenységbe, 2013-ban a WANO a Moszkvai Regionális Központ Kormányzó Tanácsának Elnökévé választották, ezzel a WANO Kormányzó Tanácsának is tagja lett.