close
Bővülnek a MIHŐ feladatai Miskolcon
Egyéb - Távhő

Bővülnek a MIHŐ feladatai Miskolcon

A jĂśvőben a MIHŐ Miskolci HőszolgĂĄltatĂł Kft. lĂĄtja el – az intĂŠzmĂŠnyekkel kĂśtĂśtt egyedi szerződĂŠs alapjĂĄn – az intĂŠzmĂŠnyek energiagazdĂĄlkodĂĄssal kapcsolatos feladatait, ezen belĂźl a villamos energia ĂŠs a fĂśldgĂĄz kĂśzpontosĂ­tott beszerzĂŠsĂŠt; az intĂŠzkedĂŠstől jelentős megtakarĂ­tĂĄst remĂŠl az ĂśnkormĂĄnyzat – tĂĄjĂŠkoztatta a MIHŐ Kft. Ăźgyvezető igazgatĂłja az MTI-t.

Nyíri László közölte: Miskolc közgyűlése csütörtökön fogadta el az önkormányzati fenntartású intézmények energiagazdálkodásával kapcsolatos, a MIHŐ Kft. által végzendő részletes feladatellátására és annak költségkihatására vonatkozó előterjesztést.

Az intĂŠzmĂŠnyek energiagazdĂĄlkodĂĄsĂĄval kapcsolatos feladatok mellett a tĂĄrsasĂĄg elvĂŠgzi az energiafelhasznĂĄlĂĄsi adatok havi bekĂŠrĂŠsĂŠt ĂŠs elemzĂŠsĂŠt, valamint segĂ­tsĂŠget nyĂşjt a szĂĄmlĂĄk ellenőrzĂŠsĂŠben, illetve a jogszabĂĄlyvĂĄltozĂĄsok kĂśvetĂŠsĂŠben – ismertette az Ăźgyvezető igazgatĂł. HozzĂĄtette: kĂźlĂśn szerződĂŠs keretĂŠben vĂŠgzik majd 5 ĂŠvre visszamenőleg az energetikĂĄval kapcsolatos szerződĂŠsek teljesĂ­tĂŠsĂŠnek ellenőrzĂŠsĂŠt, elsőkĂŠnt az intĂŠzmĂŠnyek kazĂĄnhĂĄzainak ĂźzemeltetĂŠsĂŠre vonatkozĂł szerződĂŠseit vizsgĂĄlva arra vonatkozĂłlag, jĂĄr-e vissza pĂŠnzĂśsszeg az intĂŠzmĂŠnyek javĂĄra.

Emellett a cég vállalja a külön jogszabályban meghatározott épületenergetikai audit elvégzését, valamint a hőtermelő berendezések törvényileg előírt energetikai felülvizsgálatát, valamint az önkormányzattal megkötendő szerződés szerint a Miskolc Holding tagvállalata vállalkozik az önkormányzatnál végzendő energetikai feladatokra, amelynek során a jövőben elvégzi az intézmények energetikai ellenőrzését is.