close
A Platts szerint az Emfesz az elsőszámú Rising Star
Egyéb - Gáz

A Platts szerint az Emfesz az elsőszámú Rising Star

A dĂ­j tĂ­zĂŠves tĂśrtĂŠnete sorĂĄn most előszĂśr kapta meg az EMFESZ, Első Magyar FĂśldgĂĄz ĂŠs Energiakereskedelmi ĂŠs SzolgĂĄltatĂł Kft szemĂŠlyĂŠben magyar vĂĄllalat az “Emelkedő Csillag” (Rising Star) kategĂłria első helyezĂŠsĂŠt – tĂĄjĂŠkoztatta a tĂĄrsasĂĄg az energiainfo.hu-t. A Platts, a vilĂĄg vezető energiaipari hĂ­rszolgĂĄltatĂłja minden ĂŠv vĂŠgĂŠn, tĂśbb kategĂłriĂĄban ĂŠrtĂŠkeli a globĂĄlis energiapiac szereplőit. A fĂźggetlen szakĂŠrtőkből ĂĄllĂł nemzetkĂśzi zsűri az EMFESZ piacra lĂŠpĂŠse Ăłta eltelt Ăśt ĂŠv sorĂĄn mutatott, meredeken fejlődő teljesĂ­tmĂŠnyĂŠt dĂ­jazta a december 3-ĂĄn ĂĄtadott dĂ­jjal.

A fĂśldgĂĄz-liberalizĂĄciĂłval egy időben lĂŠtrejĂśtt EMFESZ Kft a gĂĄzkereskedelmi szabadpiac első ĂŠs mĂĄig legnagyobb szereplője, mely 300 ipari fogyasztĂł 800 telephelyĂŠre szĂĄllĂ­tja az alapanyagkĂŠnt vagy a fűtĂŠshez hasznĂĄlt fĂśldgĂĄzt.

A cĂŠg 2008 februĂĄrjĂĄban indĂ­totta el gas.hu, online alapĂş szolgĂĄltatĂĄsĂĄt, amely a lakossĂĄgi, ĂśnkormĂĄnyzati fogyasztĂłkat, valamint a kis ĂŠs kĂśzĂŠpvĂĄllalkozĂĄsokat lĂĄtja el fĂśldgĂĄzzal. Tavalyi 180 milliĂĄrd forintos ĂĄrbevĂŠtelĂŠvel az EMFESZ 36. helyezĂŠst ĂŠrt el a legnagyobb hazai cĂŠgek rangsorĂĄban.

A tĂĄrsasĂĄg a kĂśvetkező ĂŠvekben kontinensĂźnk legnagyobb gĂĄzzal műkĂśdő kombinĂĄlt ciklusĂş, 2400 megawatt kapacitĂĄsĂş erőművĂŠt tervezi felĂŠpĂ­teni Szabolcs-SzatmĂĄr-Bereg megyĂŠben.

Nagyon nagy megtiszteltetĂŠs szĂĄmunkra ez a dĂ­j. Az EMFESZ műkĂśdĂŠsĂŠnek valĂłdi nyertesei a rugalmasabb ĂŠs kedvezőbb szolgĂĄltatĂĄsban rĂŠszesĂźlő magyar lakossĂĄgi, kis-ĂŠs kĂśzĂŠpvĂĄllalati, ĂśnkormĂĄnyzati ĂŠs ipari gĂĄzfogyasztĂłk – ĂŠrtĂŠkelt az ĂĄtadĂĄst kĂśvetően GĂłczi IstvĂĄn, az Emfesz Kft. Ăźgyvezető igazgatĂłja. HozzĂĄtette: ez a dĂ­j egyben az ő kitĂźntetĂŠsĂźk is.