close
Zavartalan az E.ON nyugati irányú gázimportja
Blog - Egyéb - Gáz

Zavartalan az E.ON nyugati irányú gázimportja

JanuĂĄr 10-ĂŠn, szombaton is zavartalanul folytatĂłdott az E.ON FĂśldgĂĄz Trade nyugati importja. A nyugati vezetĂŠken keresztĂźl 4,2 milliĂł kĂśbmĂŠter fĂśldgĂĄz ĂŠrkezett szombaton, hazai felhasznĂĄlĂĄs cĂŠljĂĄra. Ebből 3 milliĂł kĂśbmĂŠter az E.ON RuhrgastĂłl, 1,2 milliĂł a Gaz de France-tĂłl szĂĄrmazott – tĂĄjĂŠkoztatt az E.ON FĂśldgĂĄztrade az energiainfo.hu-t.

A kĂśzlemĂŠny szerint a nyugati irĂĄnyĂş vezetĂŠken keresztĂźl ĂŠrkezett tovĂĄbbi 4,2 milliĂł kĂśbmĂŠter, melyből az E.ON FĂśldgĂĄz 2,7 milliĂł kĂśbmĂŠtert SzerbiĂĄba ĂŠs 1,5 milliĂł kĂśbmĂŠtert Bosznia-HercegovinĂĄba exportĂĄlt. Az exportot megszakĂ­thatĂł alapon biztosĂ­tja az E.ON FĂśldgĂĄz. Az export az E.ON Ruhrgas valamint a Gaz de France megnĂśvelt szĂĄllĂ­tĂĄsĂĄnak kĂśszĂśnhető.

TovĂĄbbi, napi mintegy 1 milliĂł kĂśbmĂŠtert biztosĂ­t az E.ON Ruhrgas ĂŠs a MOL Csoport HorvĂĄtorszĂĄg rĂŠszĂŠre a baumgarteni elosztĂłkĂśzpontban.

A tegnap reggeli kisebb baumgarteni technikai fennakadĂĄs ellenĂŠre az E.ON FĂśldgĂĄz import ĂŠs export tevĂŠkenysĂŠge zavartalan volt – tĂĄjĂŠkoztatott a tĂĄrsasĂĄg. A baumgarteni elosztĂłkĂśzpont visszaigazolta a vasĂĄrnapi rendelĂŠseiket, Ă­gy a nyugati import ĂŠs dĂŠli export mĂŠrtĂŠke előrelĂĄthatĂłlag meg fog egyezni a szombati szinttel.