close
Új szénhidrogénkincsre bukkant az Apache
Egyéb - Gáz

Új szénhidrogénkincsre bukkant az Apache

ÍgĂŠretes egyiptomi szĂŠnhidrogĂŠnleletről szĂĄmolt be az amerikai Apache fĂźggetlen olajtermelő tĂĄrsasĂĄg. A munka folytatĂłdik, a cĂŠg tovĂĄbbi feltĂĄrĂĄsra, illetve mezőfejlesztĂŠsre kĂŠszĂźl a sivatagban.

Az Apache fĂźggetlen olajtermelő tĂĄrsasĂĄg kĂśzĂślte, hogy Jade-4 kĂştja a nyugat-egyiptomi sivatagban milliĂł kĂśblĂĄb fĂśldgĂĄzt ĂŠs 2107 hordĂł olaj kondenzĂĄtumot adott. A Jade-4 a Jade-1x feltĂĄrĂĄsi terĂźlethez tartozik, amely 217 lĂĄb mĂŠlyen talĂĄlhatĂł a Jurassic Alam El Bueib-3G (AEB) ĂŠs 66 lĂĄb mĂŠlyen a Jurassic Upper Safa kĂŠpződmĂŠnyben. Ez ĂŠv mĂĄrciusĂĄban bukkantak rĂĄ.


A felfedezÊs akkor vålt teljessÊ, amikor megindult a napi 25,6 millió kÜblåbas próba gåztermelÊs az Upper Safån. A  The Jade-4-et azÊrt fúrtåk, hogy megållapítsåk, van-e elÊg gåz az AEB-n is, amely a nagyobbik Khalda Koncesszió egyik ígÊretes terßlete.  A legutolsó kutat 234 mÊlyre fúrtåk.


“A Jade mezőn lefĂşrt hĂĄrom prĂłbakĂşt alapjĂĄn az Apache mĂĄr nĂŠgy, egymĂĄstĂłl elkĂźlĂśnĂźlt lelőhelyen ĂŠrt el sikereket”, jelentette be az Apache elnĂśk-vezĂŠrigazgatĂłja, G. Steven Farris. CĂŠge a kĂśvetkező lĂŠpĂŠsben mĂĄr mezőfejlesztĂŠsi cĂŠlĂş fĂşrĂĄsra kĂŠszĂźl, 2008-ban pedig tovĂĄbbi Ă­gĂŠretes feltĂĄrĂĄsokat remĂŠl. Az Apache-ĂŠ a Jade mező szerződĂŠseinek 100 szĂĄzalĂŠka.