close
Új kutatási engedélyeket adott ki az ENI Algériában
Egyéb - Olaj

Új kutatási engedélyeket adott ki az ENI Algériában

Az Eni három új kutatási engedélyt adott ki az algériai Sonatrachnak. A hozzájárulások alapján az Eni mint üzemeltető felhatalmazást ad az állami olajvállalatnak, hogy kutatásokat végezzen Dél-Algériában, a Timimoun és az Oued Mya medencékben.

Az Eni újabb, szám szerint három kutatásra adott engedélyt az algériai állami olajvállalatnak, a Sonatrachnak. A döntés értelmében az üzemeltetést végző Eni jóváhagyja a dél-algériai szárazföldi kutatásokat a Timimoun és az Oued Mya medencékben.

A három most kibocsátott engedély – melyet a szénhidrogén-források hasznosításáért felelős ügynökség adott ki – két évre szól, és összesen 46 837 km² nagyságú területre érvényes. A projekt során tanulmányok és kutatófurások segítségével fogják felmérni a területben rejlő potenciális nyersanyagkészletet.

A kezdeményezés tovább erősíti a két olajvállalat egyébként is kiváló kapcsolatát, valamint jelentősen növeli az Eni jelenlétét az országban.

Az Eni 1981 óta van jelen Algériában, ahol 29 kutatási és fejlesztési engedély tartozik az érdekeltségei közé, valamint három további engedélyezése jelenleg kidolgozás alatt áll. Az Eni az ország vezető nemzetközi kitermelője, naponta mintegy 125 000 hordónyi kőolajjal.