close
Új elnököt választott a MEKSZ
Áram - Egyéb - Gáz

Új elnököt választott a MEKSZ

A Magyar Energiakereskedők Szövetségének (MEKSZ) elnöksége új elnököt választott, a jövőben Uzonyi Zoltán vezeti a szervezetet, munkáját alelnökként Viktor László segíti – közölte a szervezet.

A MEKSZ közleményében ismerteti, hogy a magyar villamosenergia- és földgázpiaci kereskedőket tömörítő szervezet élére a közelmúltban új elnökséget választott a szervezet taggyűlése. Az elnökség tagjai: Hajdu Balázs (CEZ Magyarország), Hiezl Tamás (MÁSZ), Lehőcz Balázs Gábor (JAS), Pillár Éva (GDF-SUEZ), Réti Attila (FŐGÁZ), Soós Attila (Magyar Telekom), Uzonyi Zoltán (E.ON Energiaszolgáltató), Viktor László (E.ON Földgáz). A MEKSZ jogelődjét, a Magyar Energiakereskedők Egyesületét 2003 decemberében nyolc villamosenergia-kereskedő cég hozta létre szakmai érdekképviseletük ellátására.

A MEKSZ honlapja szerint a kereskedelmi piacok, a belső és külső szabályozási környezet 2010 óta tapasztalható gyors és folyamatos változása, valamint az ezekre adott szakmai válaszok, fokozott érdekképviseleti érdekek indokolták, hogy 2011 novemberétől a villamosenergia-kereskedők mellett a gázkereskedelmi engedélyesek is tagjai lehessenek a megújult egyesületnek, amelynek elnevezése tavaly március óta Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ). A szervezetnek jelenleg 31 kereskedelmi engedélyes tagja van.