close
Új elnök a Mavir igazagtósága élén
Áram - Egyéb

Új elnök a Mavir igazagtósága élén

A MAVIR ZRt. igazgatósága Töröcskei Istvánt választotta a testület
elnökévé, a felügyelőbizottság elnöke pedig dr. Stumpf János lett – derül ki
a rendszerirányítónak, az energiainfo.hu-hoz eljuttatott közleményéből.
A társaság 2010. szeptember 13-i rendkívüli közgyűlése a főtulajdonos
Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) előterjesztésére visszahívta a
vezető testületek tagjait, egyben megválasztotta a MAVIR ZRt. új
tisztségviselőit. A közgyűlés Tari Gábort megerősítette vezérigazgató
pozíciójában.

A MAVIR ZRt. Igazgatóságának új elnöke Töröcskei István közgazdász korábban a Széchenyi István Kereskedelmi Bank elnöki, illetve az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatói posztját töltötte be. Töröcskei dolgozott londoni és prágai pénzintézeteknél is. Az utóbbi években a Pannergy Nyrt. igazgatósági tagja volt, valamint jelenleg is a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt  elnöke, a Hír TV Felügyelő Bizottságának elnöke, valamint a Magyar Atlanti Tanács tagja.

A MAVIR ZRt. Felügyelő Bizottságának tagjai Dr. Stumpf János ügyvédet választották a testület elnökévé. Dr. Stumpf János 49 éves jogász, ügyvédként elsősorban társasági jog, ingatlanjog, munkajog és adójog szakterületeken szerzett kimagasló tapasztalatot. Az elmúlt időszakban tulajdonosként dolgozott több sikeres magánvállalkozás létrehozásában és menedzselésében.

A MAVIR ZRt. Igazgatóságának tagjai 2010. szeptember 14-től Csomai Kamilla, Dr. Gelényi Csaba, Petykó Zoltán, Töröcskei István és Tari Gábor vezérigazgató.

A MAVIR ZRt. Felügyelő Bizottságának tagja lett 2010. szeptember 14-től Dr. Stumpf János, Dr. Békési Zsófia és Dr. Vörös József.