close
Spórolni kényszerül az E-On
Áram - Egyéb - Gáz

Spórolni kényszerül az E-On

A nĂŠmetorszĂĄgi energiafordulat kĂśvetkeztĂŠben az E.On, az egyik legnagyobb nĂŠmet energiaszolgĂĄltatĂł drasztikus takarĂŠkossĂĄgi tervet kĂŠnyszerĂźl vĂŠgrehajtani.

 

A Der Spiegel informĂĄciĂłi szerint komoly takarĂŠkossĂĄgi terv vĂŠgrehajtĂĄsĂĄra kĂŠszĂźl az E.On energiaszolgĂĄltatĂł. A nĂŠmet napilap informĂĄciĂłi szerint a konszern tervei elsősorban nĂŠmetorszĂĄgi telephelyek bezĂĄrĂĄsĂĄra vonatkoznak, valamint hĂĄrom leĂĄnyvĂĄllalatot, a mĂźncheni E.On Energie-t, a hannoveri E.on Kraftwerk-et, valamint a korĂĄbbi bĂźszkesĂŠg, az E.on Ruhrgas gĂĄzkereskedőt is bezĂĄrni kĂŠszĂźl.

A megszűnő leĂĄnyvĂĄllalatokon kĂ­vĂźl a konszern dĂźsseldorfi kĂśzpontjĂĄba koncentrĂĄljĂĄk a cĂŠg eddig szĂŠtszĂłrt tevĂŠkenysĂŠgeit ĂŠs a centralizĂĄciĂłt kiterjesztik az E.On kĂźlfĂśldi leĂĄnyvĂĄllalataira is. Ezen kĂ­vĂźl a cĂŠgben minĂŠl hamarabb csĂśkkenteni szeretnĂŠk a szakszervezetek befolyĂĄsĂĄt, Ă­gy vĂĄrhatĂłan kĂśzĂśs rĂŠszvĂŠnytĂĄrsasĂĄgba szervezik majd az eddig tĂśbb regionĂĄlis vĂĄllalatra szĂŠtoszlĂł tulajdonosi szerkezetet. A leĂŠpĂ­tĂŠsek ĂŠs megtakarĂ­tĂĄsok ĂśsszessĂŠgĂźkben tĂśbb szĂĄz munkahelyet ĂŠrintenek, de a pontos szĂĄmokat csak a tervek vĂŠglegesĂ­tĂŠse utĂĄn lehet tudni. 2009-ben az E.On mĂĄr vĂŠgrehajtott egy takarĂŠkossĂĄgi programot, akkor ĂśsszessĂŠgĂŠben nĂŠgyezer munkahelyet szĂźntetett meg a vĂĄllalat, ebből csak NĂŠmetorszĂĄgban kĂŠtezret.