close
Mobiliti program – töltőállomás-hálózatot létesít a Nemzeti Közművek Zrt.
Friss

Mobiliti program – töltőállomás-hálózatot létesít a Nemzeti Közművek Zrt.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. „Mobiliti” néven indítja el e-mobilitás szolgáltatását és a kapcsolódó országos elektromos autó töltőállomás-hálózat telepítését annak érdekében, hogy a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak és tovább fejlessze 4,2 millió ügyfelének kiszolgálását valamint gazdagítsa az ügyfélélményt országszerte.

A Nemzeti Közművek egyik legfőbb stratégiai célkitűzése az, hogy a hazai e-mobilitás meghatározó szereplőjévé váljon országos töltőhálózatával. A társaság a publikusan kihelyezett töltőkön kívül meghatározó szerepet kíván betölteni az üzleti és az otthoni töltések piaci szegmensében is.

„Az év végéig jelentős számú e-töltőt szeretnénk telepíteni az országban, a települések önkormányzataival együttműködésben így hamarosan egy az egész országot lefedő hálózat jöhet létre. Bár Magyarországon főleg vállalatok vásárolnak elektromos autót, mégis a töltések 80-85 százaléka egyelőre otthon, vagy mélygarázsokban történik, 5 százaléka villámtöltőkkel az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon, a többi azonban közterületen.” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Nemzeti Közművek az elektromos töltőállomás értéklánc jelentős részét lefedve kulcsrakész projektek keretében töltő telepítést, üzemeltetést, karbantartást és operátorként e-mobilitás szolgáltatást kínál üzleti ügyfelei számára.

Az országosan épülő elektromos töltőállomás-hálózat eredményes működésének kiváló alapot nyújt a már meglévő non-stop 24 órás ügyfélszolgálati, call center működés, a Nemzeti Közművek ügyfélszolgálati irodáinak országos jelenléte, a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának jelentős villamos energia elosztói és szolgáltatói tapasztalata, valamint a villamos berendezések telepítésében, üzemeltetésében, karbantartásában, illetve a villamos energia kereskedelemben való jártasság.