close
Energiahatékonysági plakátok az energiahivataltól
Friss

Energiahatékonysági plakátok az energiahivataltól

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ingyenesen letölthető információs plakátokkal segíti a közintézmények energiahatékonyságot népszerűsítő kampányait.

Az energiahatékonyságról szóló törvény a közintézmények tulajdonában és használatában álló épület üzemeltetéséért felelős vezetője számára ötévenként energiamegtakarítási intézkedési terv elkészítését írja elő, amelynek része az épület használóit megszólító energiahatékonysági szemléletformálási program. A tervben foglalt intézkedések végrehajtásáról az intézményeknek évente jelentést kell készíteniük, melyet március 31-ig kell megküldeniük a Nemzeti Energetikusi Hálózat területileg illetékes irodájának.

A MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának fontos célkitűzése a fogyasztók energia- és környezettudatos szemléletmódjának formálása, ezért készítette el a közintézmények kampányait segítő információs plakátsorozatát. A plakátok 10 különböző témakörben (pl. világítás, fűtés, nyomtatás, vízhasználat, szelektív hulladékgyűjtés) hívják fel a figyelmet azokra a mindennapi praktikákra, melyekkel saját környezetünkben energiamegtakarítást érhetünk el és csökkenthetjük a környezet terhelését. A plakátok szabadon felhasználhatók, az adott intézmény saját logójával kiegészítve könnyedén egyedivé tehetők, így hasznos elemei lehetnek egy energiahatékonyságot ösztönző kampánynak.

A hatékony fűtéssel, világítással, papírfogyasztással, nyomtatással és más mindennapi teendőkkel kapcsolatban tanácsokat adó plakátok letölthetők a MEKH energiahatékonysági honlapjáról: http://enhat.mekh.hu/index.php/plakatok/