close
Kompresszorfejlesztésben a SNAM
Egyéb - Gáz

Kompresszorfejlesztésben a SNAM

Az eddiginĂŠl tĂśbb orosz gĂĄzt importĂĄlna az olaszorszĂĄgi SNAM, ezĂŠrt egyik kompresszorĂĄllomĂĄsa korszerűsĂ­tĂŠsĂŠbe ĂŠs kapacitĂĄsbővĂ­tĂŠsĂŠbe fogott.

Az olasz SNAM Rete Gas gĂĄzszĂĄlĂ­ltĂł tĂĄrsasĂĄg kĂśzĂślte, hogy megkezdte Malborghetto kompresszorĂĄllomĂĄsa fejlesztĂŠsĂŠt. Az olaszorszĂĄgi Udine tartomĂĄnyban lĂŠvő berendezĂŠs kapacitĂĄsĂĄnak nĂśvelĂŠsĂŠre azĂŠrt van szĂźksĂŠg, mert a SNAM az eddiginĂŠl tĂśbb gĂĄzt akar OroszorszĂĄgbĂłl importĂĄlni. A beruhĂĄzĂĄs sorĂĄn egy Ăşj, legutĂłbbi generĂĄciĂłs, 25 megawattos kompresszor egysĂŠget telepĂ­tenek, szĂĄmos fejlesztĂŠst hajtanak vĂŠgre a rendszeren, Ăşj kazĂĄnok, szűrők is lesznek, korszerűsĂ­tik a gĂĄzcserĂŠlőket, kicserĂŠlik a transzformĂĄtorokat ĂŠs a generĂĄtorokat, ĂŠs tĂśbbek kĂśzĂśtt Ăşj tĂĄrolĂĄsi rendszer is lesz. 

KĂśzlemĂŠnye szerint a SNAM Rete a terveket az olasz ĂŠs a nemzetkĂśzi szabvĂĄnyok szerint kĂŠszĂ­tette, de kamatoztatta az e tĂŠren lĂŠvő tapasztalatait is. A cĂŠl, egy nagy hatĂĄsfokkal ĂŠs nagyfokĂş biztonsĂĄggal műkĂśdő lĂŠtesĂ­tmĂŠny ĂŠs rendszer ĂĄtadĂĄsa. A Malborghetto ĂĄllamĂĄs az olasz nemzeti gĂĄzvezetĂŠk hĂĄlĂłzat rĂŠsze. Ezen keresztĂźl jut a gĂĄz a kisebb elosztĂł rendszerekbe. Napi 24 ĂłrĂĄs műkĂśdĂŠsű kĂśzponbĂłl irĂĄnyĂ­tjĂĄk. A hĂ­r nem szĂłl rĂłla, hogy mikorra zĂĄrul a beruhĂĄzĂĄs, ĂŠs mennyibe kerĂźl.