close
Kiválósági díjakkal ismerte el beszállító partnereit az E.ON csoport
Áram - Egyéb - Gáz

Kiválósági díjakkal ismerte el beszállító partnereit az E.ON csoport

2009 óta évente elismerésekkel jutalmazza legjobb beszállítóit az E.ON Hungária csoport. Az Év beszállítója díjátadóján ezúttal tizenegy kategóriában osztottak oklevelet, összesen 44 hazai vállalkozásnak.

Noha a híradások rendre ismertetik az energia ipar számait, a kívülállók számára kevéssé ismert, hogy ez a pénz hogyan válik működő tőkévé a magyar gazdaság számára. Magyarországon az E.ON csoporthoz tartozó tagvállalatok helyi termék- és szolgáltatás-beszerzéseikkel 2014 folyamán 75 milliárd forint bevételt jelentettek a beszállító cégeknek, melyeknek 97 százaléka magyar többségi tulajdonú vállalkozás. „Az Év beszállítója díj alkalmával nem csak azokat díjazzuk, akik ebben a folyamatban élenjárnak a szakmai elvárások magas szintű teljesítésével, hanem egyúttal arra is fel kívánjuk hívni a figyelmet, hogy mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy részese legyen a sikeres együttműködéseknek.– fogalmazott Zsedényi Zsolt az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának tagja.

Az ünnepélyes díjkiosztón az E.ON képviselői biztosították a beszállítókat arról, hogy az E.ON továbbra is elkötelezett a magyar piac és a hazai fenntartható, biztonságos energiaszolgáltatás mellett. „Bár az energiaipar világszerte nagy változásokon megy keresztül, ezekre a kihívásokra éppen a beszállítókkal való szoros együttműködéssel találhatók meg a jó válaszok. Fontos számunkra partnereink fejlődése is, amelyeknek túlnyomó része hazai vállalat, ezért fenntartható és fejlődőképes együttműködést szeretnénk kialakítani.” – jelentette ki Zsedényi Zsolt.

Dr. Fekecs Béla Zoltán, az E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a díjazottakat méltatva kiemelte, hogy immár évek óta kétirányú az információ és tapasztalatcsere a minőségbiztosítás, a vállalati folyamatok irányítása és lehetséges fejlesztései, valamint az innováció és a tudásáramlás területén. Mint elmondta, az E.ON számára kiemelt cél, hogy a beszállítóival ne csak egy szerződéses, hanem partneri viszony alakuljon ki. „Egyre több a javaslat, az újító gondolat a beszállítók részéről is, érezhetően megfogantak azok a vezetési és minőségbiztosítási elvek, amelyeket az E.ON képvisel, és elvár partnereinél is.” – mondta Fekecs Béla Zoltán.

A kategóriák kialakításakor idén is fontos szempont volt, hogy teljes körűen képviseljék a beszállítói kategóriákat, így adva lehetőséget arra, hogy minden partner egyformán esélyes lehessen. A díjazás 11 kategóriában történt meg, ezekre a jelölteket az E.ON a beszállítók folyamatos kiválósági vizsgálatával választotta ki. Továbbá a munkavédelmi kategóriában a partnercégek saját pályázattal jelentkezhettek, közülük 3 céget díjaztak.