close
Kínában megkezdte a kereskedelmi üzemet a Qinshan II-4 blokk
Atom - Egyéb

Kínában megkezdte a kereskedelmi üzemet a Qinshan II-4 blokk

2012. április 8-án megkezdte az üzemszerű működést a negyedik blokk a Qinshan atomerőmű második kiépítésén, Kína keleti részén.

A blokkot üzemeltető kínai nemzeti nukleáris vállalat (China National Nuclear Corporation – CNNC) tájékoztatása szerint a 610 MW teljesítményű CNP-600 típusú nyomottvizes blokk a tervezettnél hatvan nappal korábban kezdte meg a termelést – írta a NucNet.

A Zhejiang tartományban lévő Qinshan atomerőműben ezzel együtt jelenleg hét blokk üzemel. A kormány még legalább három blokk építését tervezi a telephelyen. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség adatai alapján Kínában tizenhat atomerőművi blokk üzemel és további huszonhat építése van folyamatban.

Forrás: NucNet


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.