close
Kimerült az épületenergetikai kassza
Egyéb - Emisszió - Megújuló

Kimerült az épületenergetikai kassza

A megĂşjulĂł energiaforrĂĄs hasznosĂ­tĂĄsĂĄval kombinĂĄlt ĂŠpĂźletenergetikai fejlesztĂŠsekre a mĂĄrcius 1-jei beadĂĄsi hatĂĄridőtől mĂĄjus 2-ĂĄig 27 pĂĄlyĂĄzat ĂŠrkezett 1,82 milliĂĄrd forint tĂĄmogatĂĄsi igĂŠnnyel – kĂśzĂślte a Nemzeti FejlesztĂŠsi ÜgynĂśksĂŠg (NFÜ) az MTI ĂŠrdeklődĂŠsĂŠre. A Nemzeti FejlesztĂŠsi ÜgynĂśksĂŠg nemrĂŠgiben jelentette be, hogy a keretek kimerĂźlĂŠse miatt felfĂźggeszti az ĂŠpĂźletenergetikai fejlesztĂŠsek megĂşjulĂł energiaforrĂĄs hasznosĂ­tĂĄssal kombinĂĄlva cĂ­mű pĂĄlyĂĄzatot a KĂśrnyezet ĂŠs Energia OperatĂ­v Programban (KEOP).
 A tenderre a pĂĄlyĂĄzatokat 2011. mĂĄjus 14-ig mĂŠg be lehet adni.

A kiĂ­rĂĄs szerint a 2011-13-as időszakra a projektek megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄra 8 milliĂĄrd forint ĂĄll rendelkezĂŠsre, amelyből 2011-ben 2 milliĂĄrd forint pĂĄlyĂĄzhatĂł.

A Nemzeti FejlesztĂŠsi ÜgynĂśksĂŠg kĂśzĂślte, hogy a befogadott pĂĄlyĂĄzatokrĂłl a dĂśntĂŠsek a beĂŠrkezĂŠstől szĂĄmĂ­tott kĂŠt hĂłnapon belĂźl szĂźlethetnek meg, de ez hĂĄrom hĂłnapra is vĂĄltozhat, ha a felfĂźggesztĂŠst kĂśvetően a tervezettnĂŠl tĂśbb projektjavaslat ĂŠrkezik.

A pĂĄlyĂĄzati felhĂ­vĂĄs kiemelt cĂŠlkitűzĂŠse – Ăśsszhangban a hazai ĂŠs EU stratĂŠgiĂĄval – ĂśsztĂśnĂśzni a decentralizĂĄlt, kĂśrnyezetbarĂĄt megĂşjulĂł energiaforrĂĄst hasznosĂ­tĂł rendszerek elterjedĂŠsĂŠt, kiemelt hangsĂşlyt fektetve az energiahatĂŠkonysĂĄgra ĂŠs az energiatakarĂŠkossĂĄgra.

A konstrukció újraindításáról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleményben értesíti a pályázókat.