close
Jótanácsok kuvaiti olajcégeknek
Egyéb - Olaj

Jótanácsok kuvaiti olajcégeknek

Az amerikai Fluor Corporation nyerte el a Kuwait Oil olajfeltĂĄrĂł tĂĄrsasĂĄg ĂĄltal tanĂĄcsadĂĄsra kiĂ­rt tendert. A kĂŠt cĂŠg kĂśzĂśtt kĂśtendő megĂĄllapodĂĄs az amerikai vĂĄllalatok arab terĂźleteken való nyomulĂĄsĂĄt is segĂ­ti. KorĂĄbban a Fluor alvĂĄllalkozĂłjakĂŠnt szĂĄllĂ­tott Irakba egy hazai tĂĄrsasĂĄg.

A Kuwait Oil olajfeltĂĄrĂł tĂĄrsasĂĄg kĂśzĂślte: 334 milliĂł dollĂĄros tanĂĄcsadĂłi szerződĂŠst kĂśt az amerikai Fluor Corporation tĂĄrsasĂĄggal, amely mĂŠrnĂśki terĂźletekre szakosodott. A Reuters a helyi KUNA hĂ­rĂźgynĂśksĂŠget idĂŠzi, amely szerint a Fluor Ăśt, kĂśzelebbről meg nem nevezett projektben fog segĂ­teni ĂŠs rĂŠszt vesz mĂĄs fejlesztĂŠsekben is a kĂśvetkező Ăśt ĂŠv sorĂĄn. Ezzel egyĂŠbkĂŠnt az előző ĂŠvekben folyt egyĂźttműkĂśdĂŠst viszi tovĂĄbb a kĂŠt tĂĄrasĂĄg, vagyis nem tĂşl meglepő az sem, hogy ĂŠppen a  Fluor nyerte el a Kuwait Oil Ăşjabb megbĂ­zĂĄsĂĄt. UtĂłbbi egyik felső vezetője szerint a cĂŠg termelĂŠse nĂśvelĂŠsĂŠt remĂŠli a partnersĂŠgtől.

A Fluor tĂĄrgyal az ĂĄllami finomĂ­tĂł tĂĄrsasĂĄggal, a Kuwait National Petroleum cĂŠggel is. Ez kĂŠtmilliĂĄrd dollĂĄrosra becsĂźlt pĂĄlyĂĄzatot Ă­rt ki egy napi 615 ezer hordĂł kapacitĂĄsĂş finomĂ­tĂł ĂŠpĂ­tĂŠsĂŠre a tĂŠrsĂŠgben a Reuters ipari forrĂĄsokbĂłl valĂł ĂŠrtesĂźlĂŠse szerint.