close
Hódmezővásárhelyen fejleszt a DÉMÁSZ
Friss

Hódmezővásárhelyen fejleszt a DÉMÁSZ

DÉMÁSZ és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a hódmezővásárhelyi ügyfelek számára biztosított biztonságos, minőségi áramszolgáltatatást érdekében. Az egyeztetések eredményeként a DÉMÁSZ saját forrásból végez minőségjavító és felújítási munkákat, elektromos járművek töltésére alkalmas töltőállomást is telepít Hódmezővásárhelyen, valamint az ügyfélszolgálati iroda is új helyszínen, a belvárosban áll az ügyfelek rendelkezésére hamarosan.

„Hódmezővásárhely Önkormányzata és a DÉMÁSZ közös érdeke a hódmezővásárhelyi ügyfelek minél magasabb szintű kiszolgálása. Megállapodtunk arról is, hogy ennek érdekében a DÉMÁSZ ügyfélszolgálati irodája idén a nyár végén beköltözik a belvárosba, a Polgármesteri Hivatal épületébe.” – mondta Kóbor György az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

A hódmezővásárhelyiek megfelelő színvonalú villamosenergia-ellátása érdekében saját forrásból, ám az önkormányzattal egyeztetve, több helyszínen minőségjavító beruházást végez a DÉMÁSZ. A közvilágítási hálózat működési színvonalának emelése érdekében 6,5 millió forint értékben közvilágítási célú kábelfelújítás történik a közösen kijelölt lakóterületeken.
A villamosenergia-szolgáltató közreműködik a város közvilágítási berendezéseinek műszaki felmérésében és műszaki-esztétikai állapotuk javításában: ennek során, 2017-ben 28 kandeláber állapotfelmérését végzik el a szakemberek, valamint 74 kandelábert átfestenek és a megrongálódott kandeláberajtókat kicserélik, a hiányzókat pótolják.

A DÉMÁSZ partnerként kíván csatlakozni a szolgáltatási területén az önkormányzatok e-mobilitási terveihez. Hódmezővásárhelyen ennek első lépéseként a társaság még ebben az évben telepíteni kíván egy elektromos autó-töltőállomást, mihelyt az Önkormányzat kijelöli annak pontos helyszínét.

A hálózat üzembiztonságát szolgáló gallyazás minden évben visszatérő kérdéseket vet fel a szolgáltató és a lakosság között a társaság szolgáltatási területén. A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó elhivatottan dolgozik azon, hogy az ügyfeleinek nyújtott áramszolgáltatás még a legviharosabb napokon is folyamatos legyen, és ne alakuljon ki élet- és balesetveszélyes helyzet a villamosvezetékek közelében élők számára. Ezért, azokon a helyeken, ahol az elektromos vezetékek biztonsági övezetébe benőtt fák a zavartalan villamosenergia-ellátást veszélyeztetik, ott elvégzi a szükséges beavatkozásokat.

Hódmezővásárhelyen a jövőben a gallyazás megkezdése előtt legalább 30 nappal a DÉMÁSZ, vagy gallyazó partnere egyeztet az önkormányzat illetékeseivel azokról a helyszínekről és időpontokról, ahol szükségesnek tartja az üzembiztonságot zavaró, veszélyeztető növények eltávolítást.