close
Hétszázmilliárd forint jut energiatakarékos beruházásokra 2020-ig
Áram - Egyéb - Gáz - Távhő

Hétszázmilliárd forint jut energiatakarékos beruházásokra 2020-ig

A fenntartható rezsicsökkentés egyik alappillére lenne a hazai ingatlanállomány energiahatékonyságának javítása: ebben az uniós ciklusban hétszázmilliárd forintot költhetünk erre a célra.

Magyarország 700 milliárd forintot költhet energiahatékonysági beruházásokra 2014-2020 között, ami kétszerese a most záruló hétéves ciklusban rendelkezésre álló EU-támogatási keretösszegnek – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára hétfőn Békéscsabán, a rezsicsökkentésről rendezett lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón.

Cséfalvay Zoltán kiemelte: a véglegesítés előtt álló EU-költségvetésben a lakossági, az önkormányzati és a vállalkozói szféra beruházási végösszege a 700 milliárd forintot is meghaladhatja. Az energiahatékonysági beruházások növelése Magyarországon kiemelt gazdasági cél, hiszen a fenntartható rezsicsökkentés egyik alappillérét jelentik – tette hozzá.

EU-támogatásból és hazai forrásokból 2010 óta 270 ezer lakás és 55 ezer családi ház esetében valósult meg energiatakarékos beruházás – mondta.